Anette Pooja

Undervisar i Odissi och Bollywood.

Övriga kurser under MYSK

Indian Fusion, Bharatanatyam och Persisk dans.

Jag är oerhört stolt över att ha byggt upp Indisk dans, Odissi och Bollywood, i Göteborg. Som konstnärlig ledare, koreograf, regissör, och dansare i det egna kompaniet MYSK Indisk Dans & Magisk Teater, producerar MYSK en ny och bred blandning av scenkonst, som också beskriver det nutida indiska arvet och placerar det i nyskapad performancekontext. MYSK räknas som en av förnyarna av Odissi med verk som befinner sig i fusionen mellan dans-teater-musik. Jag har under 20 år samarbetat med World Dance Company och undervisar Odissi och Bollywood på Kulturhuset Oceanen. För övrigt erbjuder vi Indian Fusion, Bharatanatyam och Persisk dans under MYSK. 

Jag har ett förflutet av att ha arbetat med teater, bl.a som maskör inom teater och film, men sadlade om till dansare genom att utbilda mig i Indien under ICCR Indian Council for Cultural Relations. Jag har en masterutbildning i fördjupad skådespeleri från Högskolan för scen och musik, där undersökte jag Odissi dansens gestaltande språk med former för berättande i teatrala nutida berättelser

Som lärare är jag oerhört noggrann med att förmedla kunskap från den indiska dansens källa. Lektionen startar alltid med att kroppens leder värms upp, träning görs för styrka och flexibilitet, samt fokus på flow mellan de avancerade positionerna. Elevrna får alltid feedback och guidning under kursens gång.

För frågor, kontakta: mysk@worlddancecompany.se

MYSK Indisk Dans & Magisk Teater

Göteborg största Bollywood och Odissi dansskola är MYSK som levererar bredd och djup av praktfulla föreställningar. Vi delar med oss av kunskap till alla genom workshop, möhippa, svensexa och privata event.

Scenkonst är vår största passion. Med en hyllning till den indiska danstraditionens utveckling i Sverige, skapades Shakti med urpremiär på 3e Våningen i Göteborg.

Evelina Dansar språket som försvann

En dans- och teaterföreställning för barn och familj.

Plötsligt en dag slutar Evelina prata. Alla försöker få henne att tala. När fröken vill att hon ska läsa förblir hon tyst. I drömmen har Evelina hundra språk. Hon berättar sagor utan ord, målar och dansar.
 Vuxenvärlden förstår henne inte, de är så upptagna med sitt prat.
Hur ska det då gå för Evelina?

Shakti

Shakti utforskar potentialen i innovativa former för berättande ochär förenat med energi, vår inre kraft att möta källans skapande kraft – livskraften inom oss. I en vågskål av klassiska former tänjs gränserna för nyskapande uttryck i mötet med vår tids vardag, ängslan och humor. Med grunden i klassisk indisk Odissidans utforskas performativa, innovativa och meditativa skeenden ur livet.

Drömfångaren

Drömfångaren är en dans- och teaterresa om att våga uppfylla sin dröm för barn och familj.

Flickan Leela har svårt att somna för hon är rädd varje kväll innan hon ska lägga sig. På natten har hon ofta obehagliga drömmar. Plötsligt får hon en gåva, en drömfångare. Leela börjar drömma glädjedrömmar. Men det är något mystiskt med Leelas drömfångare. En dag får hon besök av drömfen. Drömfen behöver hjälp, kanske vågar Leela hjälpa henne?

Bollywood show & workshop

MYSK Bollywood ensemble bjuder på sprakande dansshow, som passar utmärkt till både stora och mindre event för både barn och vuxna.

Vi skräddarsyr programmet efter önskemål gällande föreställnings längd, antal dansare och akter. Vi erbjuder workshop i anslutning eller kortare prova på. Vid event av indiska teman finns vi till förfogande för råd om helheten, vilket kan gälla kläder, mat och inredning.

Odissi

Odissi Performance Ensemble under ledning av Anette Pooja ger publiken en unik klassisk dansföreställning. Odissi har utvecklats ur tempeltraditionen och ingick förr i den dagliga dansritualen till guden Jagannath. Rytmiska fotarbeten och beskrivande handgesterna förmedlar beskrivande myter. Odissi är en oerhört teknisk avancerad dansform, den trollbinder alla sinnen med sin kraft och utstrålar ett universellt tillstånd med spirituell förmedling. I modern tid hör Odissi till en av de samtida klassiska danserna och är en scenkonst praktiserad världen över.

Håll kontakten med Anna!

 

Kurser

Klicka här för att boka en av Annas kurser

eller gå tillbaka till lärarens sida.

Vill du maila Anna, använd kontaktformuläret.