Anette Pooja

Undervisar i Odissi och Bollywood

Jag är nöjd att ha byggt upp den enda dansskolan med Odissi och Bollywood i Göteborg hos World Dance Copmpany. Kärleken till Odissi och Bollywood infinner sig genom att få vistas i Indiens magiska dansvärld. Indisk dans är oändligt rik, ständigt finner man ett enormt djup av rörelser, deras betydelse, bakgrund och historia. Dansen ger utrymme att uttrycka både tyngd och lätthet, en kombination av elegans och mystik som uppenbarar sig i ens inre och yttre. Den riktar sig till både de som är allmänt intresserade och de som vill avancera inom dans.

Den stora glädjen som utövare och lärare är att få dela med sig av den kunskapen. Jag är så tacksam att dela med mig av en unik tradition på tidigt stadium till elever, att förmedla kännedom och öppna nya dörrar till en värld fylld med berättelser. Jag sätter stor vikt vid att se varje elevs förutsättningar, hur var och en kan gå vidare med sin dans. Jag är noggrann med uppvärmning och teknik, vilket är grunden i indisk dans.

Min passion till Odissi och Bollywooddans upphör aldrig. Jag njuter av att se elevernas framsteg, hur intresset för indisk dans växer och gemenskapen sinsemellan etableras.

Vid frågor, maila mig till anette@worlddancecompany.se.

Mysk: Indisk Dans och Magisk Teater

I en hyllning till den indiska danstraditionens utveckling i Sverige kommer Shakti ha urpremiär på en scen i Gölteborg i slutet av 2018. Shakti utforskar potentialen i innovativa former för berättande ochär förenat med energi, vår inre kraft att möta källans skapande kraft – livskraften inom oss. I en vågskål av klassiska former tänjs gränserna för nyskapande uttryck i mötet med vår tids vardag, ängslan och humor. Med grunden i klassik indisk Odissidans utforskas performativa, innovativa och meditativa skeenden ur livet.

Drömfångaren

Drömfångaren är en dans- och teaterresa om att våga uppfylla sin dröm för barn och familj.

Flickan Leela har svårt att somna för hon är rädd varje kväll innan hon ska lägga sig. På natten har hon ofta obehagliga drömmar. Plötsligt får hon en gåva, en drömfångare. Leela börjar drömma glädjedrömmar. Men det är något mystiskt med Leelas drömfångare. En dag får hon besök av drömfen. Drömfen behöver hjälp, kanske vågar Leela hjälpa henne?

Bollywood show & workshop

MYSK Bollywood ensembel bjuder på sprakande dansshow, som passar utmärkt till både stora och mindre event för både barn och vuxna.

Vi skräddarsyr programmet efter önskemål gällande föreställnings längd, antal dansare och akter. Vi erbjuder workshop i anslutning eller kortare prova på. Vid event av indiska teman finns vi till förfogande för råd om helheten, vilket kan gälla kläder, mat och inredning.

Odissi

Odissi Performance Ensemble under ledning av Anette Pooja ger publiken en unik klassisk dansföreställning. Odissi har utvecklats ur tempeltraditionen och ingick förr i den dagliga dansritualen till guden Jagannath. Rytmiska fotarbeten och beskrivande handgesterna förmedlar beskrivande myter. Odissi är en oerhört teknisk avancerad dansform, den trollbinder alla sinnen med sin kraft och utstrålar ett universellt tillstånd med spirituell förmedling. I modern tid hör Odissi till en av de samtida klassiska danserna och är en scenkonst praktiserad världen över.

Håll kontakten med Anette Pooja!

Kurser

Klicka här för att boka en av Poojas kurser

eller gå tillbaka till lärarens sida.

Vill du maila Pooja, använd kontaktformuläret.