Argentinsk Tango

Prova På Tango nybörjare första tillfället!

Argentinsk tango har beskrivits som pardansernas Rolls Royce. Den innehåller allt ifrån stil och elegans till glädje, sensualism, närhet och lekfullhet. Om man lär sig argentinsk tango kan man dansa tango överallt i hela världen.

Genom att dansa tango får man förutom att träna på sin kroppsmedvetenhet, balans och smidighet även komma ifrån vardagens alla bestyr och ladda batterierna med ny energi både fysiskt och mentalt.

På World Dance Company kan man även gå ut och dansa tango på vår praktika (träningskväll) och milonga (socialdanstillställning). Många som börjat dansa på World Dance Company har skaffat sig nya vänner för livet.

Tango - Beginner

Mondays – 17.45-19.00
Start: 30 Jan, Lilla Salen
12 classes –  1800 kr
Teacher: Yoann Morello & Suzanna Söderström

This is the perfect class for you who want to repeat the basics of tango or are a complete beginner. We will go through the foundation of tango steps and techniques for followers and leaders. We will find the embrace (abrazo) and the tango walk (caminata) together with style and posture.

Let us know which role you want to dance as we strive to have equal leaders and followers.
This class will be held in English.

 

Tango - Fortsättning

Torsdagar 18.45-20.15
Start: 2 Feb, Stora Salen
12 ggr –  2000kr
Lärare: Suzanna Söderström, Jonathan Bondesson & Miki Sedin

För dig som har dansat minst 1 termin och vill ta tangon vidare. Vi går igenom tangons grundsteg, dansturer och tränar på teknik för att föra och följa. Vi arbetar med omfamningen (abrazon) och tangopromenaden, (caminatan) samt stil och hållning. 

Vi rekommenderar dig  gärna att prova att byta roller för att få en ökad förståelse och kunskap för förandet och följandet. Vi vill att det ska vara jämnt antal förare och följare på kursen så meddela oss i din anmälan vilken roll du anmäler dig till.

Tango - Medel

Onsdagar 17.15-18.45
Start: 1 Feb, Stora Salen
12 ggr –  2000kr
Lärare: Suzanna Söderström, Jonathan Bondesson & Miki Sedin

För dig som har dansat minst 3st terminer och vill ta tangon till nästa nivå. Här kommer du att jobba med att dansa nära och öppet för att lära känna tangons olika stilar. Med en fot i tekniken för att föra och följa och den andra i fartfyllda turer kommer vi att lära oss improvisera tangons unika språk. Vi arbetar med omfamningen (abrazon) och tangopromenaden, (caminatan) samt stil och hållning parallellt med figurer. 

Vi rekommenderar dig  gärna att prova att byta roller för att få en ökad förståelse och kunskap för förandet och följandet. Vi vill att det ska vara jämnt antal förare och följare på kursen så meddela oss i din anmälan vilken roll du anmäler dig till.

Tango - Medium / Advanced

Mondays – 19.00-20.30
Start: 30 Jan, Lilla Salen
12 classes –  2000 kr
Teacher: Yoann Morello

Every little change in the quality of your movement makes a big change in your tango. My classes are full of exercises and technique tips to make your dancing easier, more elegant and musical. Along the way, you will learn dancable combinations (most of them suited for closed and opened embrace) -not only in the way they look but in the way they taste.

This class will be held in English.

Tango - Avancerad

Tango – Avancerad
Onsdagar 19.00-20.30
Start: 1 Februari
12 veckor – 2000kr
Lärare: Mikael Dexlöv, Suzanna Söderström & Anna Rudvik

Det här är en exklusiv klass med begränsat deltagarantal för att verkligen kunna gå på djupet i den argentinsk tango. Den här kursen rekommenderar vi för dig som är en van tangodansare och som regelbundet går ut och dansar på milongas. Här arbetar vi med sacadas, boleos, barridas och mycket mer! Vi kommer att jobba både enskilt och i par. Vi jobbar i både tät och öppen omfamning. Vi kommer även att jobba med musikalitet, stil, omfamning, och framförallt att ha roligt ihop och hitta glädjen i tangon. Välkomna Suzanna, Mikael o Anna

Läs mer om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!