Argentinsk Tango

Argentinsk tango har beskrivits som pardansernas Rolls Royce. Den innehåller allt ifrån stil och elegans till glädje, sensualism, närhet och lekfullhet. Om man lär sig argentinsk tango kan man dansa tango överallt i hela världen.

Genom att dansa tango får man förutom att träna på sin kroppsmedvetenhet, balans och smidighet även komma ifrån vardagens alla bestyr och ladda batterierna med ny energi både fysiskt och mentalt.

På World Dance Company kan man även gå ut och dansa tango på vår praktika (träningskväll) och milonga (socialdanstillställning). Många som börjat dansa på World Dance Company har skaffat sig nya vänner för livet.

Tango nybörjare

Måndagar 17.15-18.45
Suzanna Söderström & Mikael Dexlöv

Tisdagar 18.45-20.15
Elodie Labonne & Love Nilsson

12 ggr – 1830 SEK

För dig som är nybörjare eller som vill repetera grunderna. Vi går igenom tangons grundsteg och tränar på teknik för att föra och följa. Vi arbetar med omfamningen (abrazon) och tango promenaden (caminatan), samt stil och hållning.

 

Tango fortsättning

Måndagar 18.45-20.15
Suzanna Söderström & Mikael Dexlöv

Onsdagar 20.15-21.45
Elodie Labonne & Love Nilsson

12 ggr – 2000 SEK

Fortsättning måndagar – denna kurs riktar sig till dig som har 1 termins förkunskaper eller motsvarande. Fortsättning onsdagar – denna kurs riktar sig till dig som har 2 termins förkunskaper eller motsvarande.Vi fördjupar oss i tangons värld med varianter på ochos och giros. Vi arbetar med omfamningen, (abrazon) tango promenaden  (caminatan) samt stil, hållning och balans. 

Tango temakurs

Onsdagar  17.15-18.45
Suzanna Söderström & Miakel Dexlöv

12 ggr – 2000 SEK

Denna kurs riktar sig till som har dansat regelbundet i minst ett år eller längre. Vi kommer att jobba med en grundläggande giro med oändliga varianter och möjligheter.  Samt utveckla och fördjupa kryssets många finesser och olika tempo, så som till exempel “enganchadas”, bakåtkors och framkors.

Tango temakurs

Tisdagar 17.15-18.45
Elodie Labonne & Love Nilsson

12 ggr – 2000 SEK

Denna kurs riktar sig till som har dansat regelbundet i minst ett år eller längre. Vi kommer att jobba med en grundläggande ochos och boleos med olika varianter och möjligheter. Samt utveckla musikalitet i vals, milonga, och tango med 4 olika orkester och arbete med olika val av rytmik, melodik, och pauser.

Tango teknik

TBD
Elodie Labonne & Love Nilsson

180 SEK per tillfälle

På denna drop-in kursen jobbar vi med både vår egen tangoteknik och i par. Målet är att utveckla komforten i dansen och i kontakten med partnern. Klassen är öppen för alla som vill fylla på med verktyg för att dansen skall kännas behagligare (för sig själv och för sin partner ;). Alla utgår från sin egen nivå. Ingen partner behövs!

Gå till Schema & Kurser om du vill veta när kurserna går eller läs mer

om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!