Argentinsk Tango

Argentinsk tango har beskrivits som pardansernas Rolls Royce. Den innehåller allt ifrån stil och elegans till glädje, sensualism, närhet och lekfullhet. Om man lär sig argentinsk tango kan man dansa tango överallt i hela världen.

Genom att dansa tango får man förutom att träna på sin kroppsmedvetenhet, balans och smidighet även komma ifrån vardagens alla bestyr och ladda batterierna med ny energi både fysiskt och mentalt.

På World Dance Company kan man även gå ut och dansa tango på vår praktika (träningskväll) och milonga (socialdanstillställning). Många som börjat dansa på World Dance Company har skaffat sig nya vänner för livet.

Tango nybörjare

Lärare Suzanna Söderström & Mikael Dexlöv

Lärare Elodie Labonne & Love Nilsson

Vi går igenom tangons grundsteg och tränar på teknik för att föra och följa. Vi arbetar med omfamningen (abrazon) och tango promenaden (caminatan), samt stil och hållning. Förkunskaper: För dig som är nybörjare eller som vill repetera grunderna.

Tango fortsättning

Lärare Suzanna Söderström & Mikael Dexlöv

Vi fördjupar oss i tangons värld med varianter på ochos och giros. Vi arbetar med omfamningen, (abrazon) tango promenaden  (caminatan) samt stil, hållning och balans. Denna kurs riktar sig till dig som har 1 termins förkunskaper eller motsvarande.

Tango temakurs

Lärare Suzanna Söderström & Miakel Dexlöv

Denna kurs riktar sig till som har dansat regelbundet i minst ett år eller längre. Vi kommer att jobba med en grundläggande giro med oändliga varianter och möjligheter.  Samt utveckla och fördjupa kryssets många finesser och olika tempo, så som till exempel “enganchadas”, bakåtkors och framkors.

Tango temakurs

Lärare Elodie Labonne & Love Nilsson

Fyra klasser med fokus på kontakten med partnern i ochos och boleos (kommunikation). Fyra klasser med fokus på musikalitet (en orkester per tillfälle och arbete med olika val av rytmik, melodik, och pauser). Fyra klasser med fokus på vals och milonga.

Tango teknik, drop-in

Lärare Elodie Labonne & Love Nilsson

På denna drop-in kursen jobbar vi med både vår egen tangoteknik och i par. Målet är att utveckla komforten i dansen och i kontakten med partnern. Klassen är öppen för alla som vill fylla på med verktyg för att dansen skall kännas behagligare (för sig själv och för sin partner ;). Alla utgår från sin egen nivå. Ingen partner behövs!

Gå till Schema & Kurser om du vill veta när kurserna går eller läs mer

om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!