Argentinsk Tango

Argentinsk tango har beskrivits som pardansernas Rolls Royce. Den innehåller allt ifrån stil och elegans till glädje, sensualism, närhet och lekfullhet. Om man lär sig argentinsk tango kan man dansa tango överallt i hela världen.

Genom att dansa tango får man förutom att träna på sin kroppsmedvetenhet, balans och smidighet även komma ifrån vardagens alla bestyr och ladda batterierna med ny energi både fysiskt och mentalt.

På World Dance Company kan man även gå ut och dansa tango på vår praktika (träningskväll) och milonga (socialdanstillställning). Många som börjat dansa på World Dance Company har skaffat sig nya vänner för livet.

Tango nybörjare

 

Onsdagar 18.45-20.15
Start 15/5
Suzanna Söderström & Cecilia Wreding de Evora

5 ggr – 650 kr

För dig som är nybörjare eller som vill repetera grunderna. Vi går igenom tangons grundsteg och tränar på teknik för att föra och följa. Vi arbetar med omfamningen (abrazon) och tango promenaden (caminatan), samt stil och hållning.

Tango fortsättning

 Måndagar 17.15-18.45
Start 13/5
Mikael Dexlöv & Suzanna Söderström

5 ggr – 850 kr

Denna kurs riktar sig till dig som har 1 termins förkunskaper eller motsvarande. Vi fördjupar oss i tangons värld med olika varianter av ochos cortados, giros och riktningsbyten. Vi arbetar med omfamningen (abrazon), tangopromenaden (caminatan) samt stil, hållning och balans.

Milonga & Vals

Måndagar  18.45-20.15

Start 13/5
Suzanna Söderström & Mikael Dexlöv

5 ggr – 850 kr

När man dansar ute på en milonga så består en stor del av kvällen av tangovals och milonga. Vi lär ut några användbara kombinationer som passar för milongan och vi jobbar med traspie, vaggor och ochos-varianter.

Gå till Schema & Kurser om du vill veta när kurserna går eller läs mer

om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!