Argentinsk Tango

Argentinsk tango har beskrivits som pardansernas Rolls Royce. Den innehåller allt ifrån stil och elegans till glädje, sensualism, närhet och lekfullhet. Om man lär sig argentinsk tango kan man dansa tango överallt i hela världen.

Genom att dansa tango får man förutom att träna på sin kroppsmedvetenhet, balans och smidighet även komma ifrån vardagens alla bestyr och ladda batterierna med ny energi både fysiskt och mentalt.

På World Dance Company kan man även gå ut och dansa tango på vår praktika (träningskväll) och milonga (socialdanstillställning). Många som börjat dansa på World Dance Company har skaffat sig nya vänner för livet.

Tango nybörjare

 

Måndagar 17.15-18.45
Start 28/1
Suzanna Söderström & Mikael Dexlöv

12 ggr – 1830 kr

 

För dig som är nybörjare eller som vill repetera grunderna. Vi går igenom tangons grundsteg och tränar på teknik för att föra och följa. Vi arbetar med omfamningen (abrazon) och tango promenaden (caminatan), samt stil och hållning. Var beredd på att få byta roller för att få en ökad förståelse och kunskap för förandet och följandet.

 

 

Tango nybörjare

 

Tisdagar 17.45-19.15
Start 29/1
Love Nilsson & partner

12 ggr – 1830 SEK

För dig som är nybörjare eller vill repetera grunderna. Vi går igenom tangons grundsteg och tränar på teknik för att föra och följa. Vi arbetar med omfamningen (abrazon) och tango-promenaden (caminatan) samt stil och hållning. Var beredd på att byta roller för att få en ökad förståelse och kunskap och förandet och följandet.

 

Tango fortsättning 1-2

Måndagar  18.45-20.15
Start 28/1
Suzanna Söderström & Mikael Dexlöv

12 ggr – 2000 kr

 

 

Denna kurs riktar sig till dig som har minst 1 termins förkunskaper eller motsvarande. Vi fördjupar oss i tangons värld med olika varianter på ochos cortados, giros, barridas, riktningsbyten samt musikaliska tolkningar. Vi arbetar med omfamningen (abrazon), tango-promenaden (caminatan) samt stil, hållning och balans.

 

Tango fortsättning 2-3

Onsdagar 17.15-18.45
Start 29/1
Suzanna Söderström & Mikael Dexlöv

12 ggr – 2000 SEK

Denna kurs riktar sig till dig som har minst 2 terminers förkunskaper eller motsvarande. Vi lägger tonvikt på tango i nära omfamning och fördjupar oss i den nära abrazons möjligheter med figurer som passar för milongan. Vi leker med olika rytmiseringar, hittar det melodiösa och ger förslag på att tolka olika orkestrar och hur man kan dansa med olika uttryck och dynamik. Vi växlar också omfamning och öppnar upp, men hittar tillbaka till den nära omfamningen.

 

Tango avancerad

Torsdagar 18.45-20.15
Start 31/1
Love Nilsson & partner

12 ggr – 2000 kr

En kurs för dig som har dansat ett tag och vill fördjupa dig i tangons teknik med pivoter, balans, styrka och kommunikationsteknik. Vi fokuserar på de olika orkestrarna och deras egenheter. Du kommer att få läxor mellan lektionerna och egen övning är ett måste.

 

Gå till Schema & Kurser om du vill veta när kurserna går eller läs mer

om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!