Argentinsk Tango

Prova På Tango nybörjare första tillfället!

Argentinsk tango har beskrivits som pardansernas Rolls Royce. Den innehåller allt ifrån stil och elegans till glädje, sensualism, närhet och lekfullhet. Om man lär sig argentinsk tango kan man dansa tango överallt i hela världen.

Genom att dansa tango får man förutom att träna på sin kroppsmedvetenhet, balans och smidighet även komma ifrån vardagens alla bestyr och ladda batterierna med ny energi både fysiskt och mentalt.

På World Dance Company kan man även gå ut och dansa tango på vår praktika (träningskväll) och milonga (socialdanstillställning). Många som börjat dansa på World Dance Company har skaffat sig nya vänner för livet.

Tango - Nybörjare

Torsdagar 18:45-20:15
12 ggr –  1800kr
Start: 15 Sep, Stora Salen
Lärare: Suzanna Söderström & Jonathan Bondesson
För dig som är nybörjare eller som vill repetera grunderna. Vi går igenom tangons grundsteg och tränar på teknik för att föra och följa. Vi arbetar med omfamningen (abrazon) och tango promenaden, (caminatan) samt stil och hållning. 

Vi rekommenderar dig  gärna att prova att byta roller för att få en ökad förståelse och kunskap för förandet och följandet. Vi vill att det ska vara jämnt antal förare och följare på kursen så meddela oss i din anmälan vilken roll du anmäler dig till.

Tango - Medelnivå

Onsdagar 17.15-18.45
Start: 14 Sep, Stora Salen
12 ggr –  2000kr
Lärare: Suzanna Söderström & Jonathan Bondesson

För dig som har dansat minst 2st terminer och vill ta tangon vidare. Vi går igenom tangons grundsteg, dansturer och tränar på teknik för att föra och följa. Vi arbetar med omfamningen (abrazon) och tango promenaden, (caminatan) samt stil och hållning. 

Vi rekommenderar dig  gärna att prova att byta roller för att få en ökad förståelse och kunskap för förandet och följandet. Vi vill att det ska vara jämnt antal förare och följare på kursen så meddela oss i din anmälan vilken roll du anmäler dig till.

Tango - Avancerad

Tango – Avancerad 
Måndagar kl 17.15-18.30
Start: 12 Sep, Stora Salen
12 ggr – 2000kr
Lärare: Adrian & Cecilia Groglopo

Vi lägger tonvikt på tango i nära omfamning och fördjupar oss i den nära abrazons möjligheter med figurer som passar för milongan. Vi kommer att jobba med olika teman vid varje kurstillfälle, som exempel musikalitet eller teknik och kommunikation mellan dig och din danspartner.

Tango - byta roller, roller i rörelse

Här är en kurs för dig som vill dansa den andra rollen.
Det går även bra att dansa utan att byta roll.

Tango – Byta roller, roller i rörelse
Tisdagar 18.00-19.30
Start: 13 Sep
Nivå: Medel/avancerad
12 veckor – 2000kr
Lärare: Mikael Dexlöv & Suzanna Söderström (med reservation för förändring)

Den här kursen riktar sig till dig som dansat minst 1 år. Max 10 par, man kan anmäla sig utan partner och de som inte vill byta partner anmäler sig med en partner. Vi kommer att gå igenom teknik för att föra och följa, jobba med stil, musikalitet, och användbara figurer för dansgolvet. Vi dansar både i öppen och tät omfamning Vi följer rekomendationerna ifrån myndigheterna. Vi utforskar tangons värld med olika varianter som till exempel ganchos, giros, sacadas, samt vals och milonga.

Läs mer om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!