Flamenco   eva140x241manco140x241svSybille140x.241jpgFlamencoEnMarchaCollage-svEva MilichMagnus StedmanSybille BronderFlamenco En Marcha

 

   Argentinsk tango
 Odissi & BollywoodSussiochlove140x241
Suzanna Bondesson
Love Nilsson

Sexteto-gotemburgo
Tangotica

Anettepooja140x241
Anette Pooja

Myskeldslukning220x241
MYSK Magisk Teater

Läs mer om våra artister och grupper genom att klicka på bilder eller namn

 


 


Eva Milich

eva-alandalus-storEva arbetar med flamencoföreställningar i Flamenco en Marcha tillsammans med Sybille Bronder och Magnus Stedman på World Dance Company. De spelar regelbundet på kulturhus, musikscener, festivaler, teatrar, företag, museer och andra platser i hela Sverige. Eva har på senare tid även medverkat i den mångkulturella föreställningen Månsilver och i Hip Hop Associations Remix. Den senare var ett möte mellan dansare från Göteborgs Operan och frilansande dansare inom flera olika genrer.

Bland de större projekt Eva har varit inblandad i kan nämnas den mångkulturella dans- och musikföreställningen Al-Andalus till vilken hon var initiativtagare. Hon var även producent, koreograf och dansare i föreställningen. Efter premiären 2002 på Pusterviksteatern i Göteborg spelades den vid mer än 50 tillfällen runt om i Sverige. Bland annat på Vara Konserthus, Malmö festivalen, Kulturmagasinet i Sundsvall, Umeå Folkmusikfestival, teaterföreningar i Västsverige och Dansbiennal 2004 i Skåne.

Dessförinnan arbetade Eva under en period under namnet Eva Milich Flamenco och bjöd in varierande gästartister till olika shower. I flamencogruppen Tierra medverkade Eva bland annat med att göra en större flamencouppsättning för teaterscener, Luna Flamenca. Den gick på turné i södra och västra Sverige. I Göteborg framfördes den våren 1996 på Pusterviksteatern och Stora Teatern. Den första gruppen hon arbetade med var Vaca Volante, som gjorde sig känd för sina experiment att blanda flamenco med teater och mim.

1990 specialinriktade Eva sig på flamenco, efter att ha dansat balett, jazz och modernt under många år. Hon började ta flamencolektioner på Dansforum i Göteborg och sedan dess har hon förkovrat sig för flamencovirtuoser i både Sverige och Spanien.

Sedan 1994 arbetar Eva som flamencolärare, framför allt på World dance Company. Hon har även i långa perioder varit verksam på yrkesskolorna Svenska Balettskolan och Angeredsgymnasiets yrkesdanslinje.

Eva fick Göteborgs Stads Kulturstipendium 1999 och Carina Aris Stipendium 2000.

Kontakta Eva Milich

Tillbaka upp

 

 

 

 

 


Magnus Stedman


magnusflamenco
Magnus är flamencogitarrist och arbetar med flamencoföreställningar i gruppen Flamenco en Marcha tillsammans med Eva Milich och Sybille Bronder på World Dance Company. De spelar regelbundet på kulturhus, musikscener, festivaler, teatrar, företag, museer och andra platser i hela Sverige, och även utomlands.
Under våren 2006 medverkade Magnus i den mångkulturella föreställningen Månsilver på Musikhögskolan/Artisten och föreställningen Dansa runt Jorden, Svenne! på Göteborgs Stadsteater, som var ett samarbete mellan bl. a. Backa Teater och World Dance Company. På senare år har han gjort många uppdrag för Kulturförvaltningen, medverkat i mångkulturella föreställningen Gatans Parlament på Göteborgs Konserthus, uppträtt på SVTs "På spåret" med mera.
Magnus har spelat spanska och zigenska rumbas i gruppen Los Primos sedan 2003. Han har även medverkat i dans- och musikföreställningen Al-Andalus, som spelats på bl. a. Vara Konserthus, Malmö festivalen, Kulturmagasinet i Sundsvall och på Dansbiennal 2004 i Skåne. Med Jesper Åkerberg startade han 1997 gruppen Los Rascacielos, där även Sybille Bronder dansade. Magnus var också med och grundade gruppen Vaca Volante 1991 och medverkade t.ex i den surrealistiska föreställningen Stormlykta. Magnus uppträder även som solist, gitarrarduo eller tillsammans med flamencosångare.

Magnus huvudinriktning är traditionell flamenco, zigensk stil. Han komponerar, arrangerar och improviserar även. Samarbetar gärna med artister från vitt skilda genrer och olika sceniska sammanhang. Har även gästat skolor, spelat och berättat om flamenco.

Sedan 1996 är Magnus verksam på World Dance Company både som ackompanjatör till danskurserna och som lärare i flamencogitarr. Han reser regelbundet på fortbildningsresor till Spanien och har studerat för t. ex. Diego Amaya, Antonio Gamez och Domingo Rubichi.

Magnus håller kurser och ger gärna privatlektioner i flamencogitarr.

Kontakta Magnus Stedman

Tillbaka upp

 

 

 

 

 


Sybille Bronder

sybille-kinna200x400Sybille och kollegorna Magnus Stedman och Eva Milich på World Dance Company arbetar med att ge flamenco-föreställningar under namnet Flamenco en Marcha. De spelar regelbundet på kulturhus, musikscener, festivaler, teatrar, företag, museer och andra platser i hela Sverige. Under våren 2006 medverkade Sybille i föreställningen Dansa runt Jorden, Svenne! på Göteborgs Stadsteater som var ett samarbete mellan bl. a. Backa Teater och El Jaleo. Hon har också medverkat i föreställningen Al-Andalus som spelades på bl. a. Vara Konserthus, Malmö festivalen, Kulturmagasinet i Sundsvall och på Dansbiennal 2004 i Skåne.

Tidigare har Sybille dansat i gruppen Los Rascacielos, sedan grundade hon tillsammans med gitarristen Magnus Stedman gruppen En Fuego som arbetar med varierande gästartister.

Sybille har studerat flamencodans för olika lärare i Tyskland, Spanien och Sverige sedan 1993, bl.a. Maria del Mar, Juana Amaya, Concha Vargas, Manolo Marin och Rafaela Carrasco. Hon har fördjupat sig i flamencokonsten i Jerez de la Frontera och Sevilla i Andalusien.

Sybille började arbeta som flamencolärare i Tyskland 1995 på Volkshochschule, Mettmann och sedan 1997 har hon undervisat i Sverige. Hon undervisar huvudsakligen på World Dance Company, men även på andra ställen som Hulebäcksgymnasiet och Angeredsgymnasiets yrkesdanslinje.

Kontakta Sybille Bronder Tillbaka upp


 

 

 

 

 

 


Flamenco En Marcha

flamencoenmarcha187x300Flamenco en Marcha är sedan sekelskiftet en av Sveriges mest anlitade flamencogrupper och har gjort hundratals föreställningar för väldigt varierad publik. Gruppens främsta kännetecken är ett ovanligt stilrent flamencosound och ett kompromisslöst eget uttryck med smattrande klackar, rivig gitarr, svarta toner och en sanslös energi. De har också en unik förmåga att involvera publiken i en avspänd gemenskap. Inspirationen hämtas framförallt från Jerez de la Frontera, sherrystaden i sydvästra Andalusien med sin renodlade flamencotradition.

"Med vår flamenco vill vi drabba andra så som flamencon drabbar oss. I flamenco upplever vi intensitet, heta känslor, sensualism, humor, kraft, nerv, närvaro och starka kontraster. Från ödesmättad stillhet till extatisk festglädje."
Flamenco En Marcha har uppträtt på kulturhus, festivaler, teatrar, skolor, hotell, krogar, kyrkor, privata fester, företag, konferenser, klubbar, bröllop, begravningar, invigningar, jubileer, vernissager, museer, föreningsarrangemang, bokmässor, i TV och i radio. Allt från "happenings" till helaftonsföreställningar.
Flamenco En Marcha bildades år 2000 och har sedan dess svetsats samman artistiskt och musikaliskt och hittat ett gemensamt kraftfullt
uttryck. Kärngruppen består av Eva Milich, Sybille Bronder och Magnus "Manco" Stedman, frilansande flamencoartister som även driver dansskolan World Dance Company i Göteborg. De samarbetar ofta med ett flertal andra artister.

Flamenco En Marcha tilldelades år 2012 Adlerbertska Konststipendium med motiveringen: "Flamenco en marcha är en dans- och musikgrupp med stark scenisk utlevelse, renodlat och rivigt sound och ett lika genuint som egensinnigt uttryck. Det är en av Sveriges mest anlitade flamencogrupper och har gjort en enastående insats för att med temperament och bländande skicklighet förmedla och lära ut denna spanska konstart."

eva187x
Medverkande artister:

Eva Milich, koreografi, dans
Sybille Bronder, koreografi, dans
Magnus Stedman, gitarr
Jesper Giraldo Åkerberg, sång & gitarr
Raul Doello Garcia, slagverk och dans

Flamenco En Marcha samarbetar ofta med olika flamencosångare: Toni de Carmen, Ellen Pontara och Pepita Rohde.
Gästartister på gitarr, dans  och slagverk förekommer även.

Recensioner:

"Sällan har jag upplevt en sån livekänsla och närvaro."
"Publiken växte snabbt i antal, stämningen tätnade och ovationerna visste snart inga gränser.
Temperamentsfulla stamp i golvet, knyckande nackar, virtuost gitarrspel, känslofylld sång -
alla komponenter föll på plats och gruppen lät sig eggas ytterligare av     publikens fina respons."

- Bjarne Jakobsson, Roskildereportage

"Energi, nerv och total kommunikation."
"Stämningen stiger när flamencon fyller rummet. Sång, gitarr, rytm och dans vävs samman, mycket koncentrerat, med plats för ett stort allvar, sorg, klagan och jublande glädje. Det känns äkta. Som sprunget rakt ur hjärtat."
"Intrycket är kraftfullt, starkt men samtidigt subtilt, sensuellt."

- Rebecka Bohlin, Bohuslänningen

"En värld av sång och musik."
"Stamp och klapp. Kärlek och förtvivlan. Svett och dynamik."
"...en underbar musikalisk upplevelse...otroligt sensuell dans."

- Sofia Andreasson, GT

"Ett makalöst driv"
- Helsingborgs Dagblad

Kontakta Flamenco En Marcha

Tillbaka upp

 

 

 

 

 

 


Suzanna Bondesson

ls1Suzanna är en av El Jaleos grundare och har dansat och koreograferat i gruppen Tango Terrible som arbetat med dramatiserade tangoshower. Tango Terrible framträdde bland annat på Göteborgs stadsteaters lunchteater, på Skövde stadsteater och i TV1, TV2 och TV4. Suzanna började dansa flamenco 1990 och började efter ett par år med den argentinsk tangon som kom att ta över mer och mer. Som främsta inspirationskälla hade hon Astor Piazzolla som hon lyssnade mycket på. Suzanna har också läst dramatik på Göteborgs universitet och har varit verksam som tangolärare sedan 1996.

Love Nilsson

Love är i grunden utbildad saxofonist. Han har gått sex år på musikhögskolan i Göteborg och musikhögskolan i Piteå. Tangointresset startade tidigt (för att vara i Sverige), redan 1990. Den första inspirationskällan var Sven Bertil Taubes skiva "Tango". De svenska översättningarna av Lars Forsell fångade och ledde snart fram till Astor Piazzolla. Love försökte starta en tango-
orkester i Göteborg men intresset var för litet. I Piteå komponerade han några tangostycken och spelade in, men inte heller där var intresset för tangomusiken något vidare. Väl tillbaka i Göteborg fastnade han istället för tangon i dansform och lade ner hela sin själ i den. Han utbildade sig först på El Jaleo Flamenco & Tango Center och gick sedan vidare till att ta lektioner för kända tangopedagoger i Paris och Buenos Aires.

Suzanna och Love

Sedan Suzanna och Love började dansa ihop 1999 har de tillsammans bland annat studerat argentinsk tango för Miguel och Osvaldo Zotto, Gustavo Naveira, Diego Alvaro och Lorena Emorocida i Buenos Aires i Argentina. Tillsammans undervisar de huvudsakligen på El Jaleo, men även på andra dansskolor. När de inte undervisar ger de dansuppvisningar och håller workshops runtom i Västsverige. Förutom att ge egna tangoshower arbetar Suzanna och Love tillsammans med kollegorna på El Jaleo Flamenco & Tango Center med att ge kombinerade flamenco- och tangoshower.

Kontakta Suzanna Bondesson

Tillbaka upp

 

 

 

 

 

 

 

Tangotica

Sexteto-gotemburgo-220

Tangótica är en klassisk tangosextett från västra Sverige och har verkat sedan 2004.
Orkestern har medverkat i föreställningar som Tango Exil och Dansa runt jorden, Svenne!, som båda spelats på Göteborgs Stadsteater. Under 2005-06 har orkestern även varit husband på "Tango, vin & tapas" i Stadsteaterns foajé.
Det unika i Tangóticas sound är saxofonen, som normalt inte ingår i den klassiska tangon. Den flätar ihop musiken samtidigt som den skapar ett modernt, lite fräckare sound.

Med sina olika bakgrunder från klassisk musik till jazz är det bara naturligt att de försöker öppna upp Tangon för influenser från dessa musikstilar, dock utan att störa den grundläggande känslan av tango. Tangótica blandar dramatiska tangos, fartfyllda milongor och smäktande valser från den argentinska tangon repertoaren av tonsättare som Osvaldo Pugliese, Carlos Gardel och Astor Piazzolla, men skriver också eget material Vilket kan höras på den kommande skivan. Tangótica består av sex musiker, alla etablerade namn i Göteborgs kulturliv.

För mer information / bokning: www.tangotica.se

 

Love Nilsson, saxofoner, flöjt, kapellmästare
Hans intresse för tangomusik började redan på tidigt 90-tal under studietiden på musikhögskolan. I låten Big Boss på skivan "Inget är väl som mars" med Ensamma hjärtans kapell märks tydligt influenserna från Piazzolla. Han har varit i Buenos Aires för att studera argentinsk tango för världsdansare som Osvaldo Zotto & Lorena Ermocida och Pablo & Dana. Love har undervisat tango i 13 år på World Dance Company i Göteborg och gjort dansuppvisningar på festivaler och i tv. Tillsammas med Stefan och Jonas spelar han också klezmermusik i gruppen Bengt-Klezmers Orkester

Stefan Wingefors - Piano
Med en gedigen bakgrund som diversemusiker på frilansbasis i över 20år har han turnerat med jazz,pop och folk akter över stora delar av världen.
Så det är bara logiskt att hans resa genom musiken har kommit till Tangon,där förenar han sin erfarenhet som improvisationsmusiker med sin bakgrund som klassiskt skolad pianist.

Fredrik Bergman - Kontrabas
Har arbetat i 22 år som professionell basist i diverse olika sammanhang såsom radio, tv program, kompmusiker bakom ett flertal artister samt ständig basist med gruppen Triple & Touch. Har på senare år blivit passionerat intresserad av allt mer kammarmusikaliska äventyr och då inte minst av den magiska tangon...

Cecilia Hultkrantz
Cecilia är klassiskt utbildad och jobbar sedan 2007 i Göteborgs Symfoniker,och är även aktiv kammarmusiker. Efter att ha fått äran att vikariera i detta band,är hon fast för tango...kombinationen av otrolig musik och dito medmusikanter är oslagbar...

Jonas Franke-Blom
Som en frisinnad musiker blandar han klassisk musik med improviserad, världsmusik etc i olika genrer.
Hans intresse för scenen och dramatik har resulterat i en stor utgåva av komponerad musik för teater, kompositioner och arrangemang för orkestrar, körer och ensembler. Han komponerar även musik för Sexteto Tangótica.

Bernt Wilhelmsson - Accordion
Bernt Wilhelmsson växte upp på ön Orust i västra Sverige.
Som pianist har han turnerat i Europa och USA.
År 1997 gjorde Bernt vida uppskattad debut med Sveriges Nationalorkester, Göteborgs Symfonikerna, med Beethovens 5:e pianokonsert "Kejsaren",
Han är också en dragspelare och har spelat mängder av svensk folkmusik.
Hans stora intresse för Tango gjorde honom till medlem av Sexteto Tangótica som dragspelare 2006.

Tillbaka upp

 

 

 

 

 

 

 

 

Annette Pooja

odissi140x234Anette ger ofta dansföreställningar, ibland själv och ibland tillsammans med sina elever.
Hon samarbetar även med musiker och dansar då till levande musik. Stallet och Dansens Hus i Stockholm,
Göteborgs Stadsteater, Stora Daldansen och Svenska Ambassaden i New Delhi är några av de platser Anette uppträtt på. Under våren 2006 var Anette projektledare för föreställningen Dansa runt Jorden, Svenne! tillsammans med Suzanna Bondesson. Den spelades på Göteborgs Stadsteater och var ett samarbete mellan bl. a. World Dance Company (dåvarande El Jaleo) och Backa Teater. Hon medverkade även som dansare i föreställningen som framfördes av en ensemble med 35 dansare och musiker.

Tillsammans med skådespelaren Leonard Stephán gör Anette föreställningar i gruppen MYSK, som blandar dans, teater, poesi, eld och fakirkonster. MYSK har bl. a. spelat på ställen som Liseberg, Kulturhuset Blå Stället Göteborg, Culturen i Västerås, Arvikafestivalen, Malmöfestivalen, Gävle Cityfest, Rättviksdansen, Connoisseur Clubevent och Volvo Konferens. De har även turnerat i Indien. MYSK kommer under våren 2007 att turnera i Riksteaterns regi. Anette började studera klassisk Odissidans 1997 i New Delhi, Indien.

1999 fick hon stipendium från Indian Council for Cultural Relations (ICCR) för att studera på Odissi Kendra Institutet i fyra år. Anette har även studerat Kathakali ögonrörelser och ansiktsuttryck, folklig Kalbeliyadans från Rajasthan, hatha yoga, kampsporten Kalairppayattu och gjort research av dansritualen Theyyam.
Hon har också dansat Kuchi Pudi, egyptisk dans och argentinsk tango.

Anette är dessutom utbildad maskör med examen från Dramatiska Institutet.
Sedan 2003 undervisar Anette i Odissi och yoga på World Dance Company. Genom detta arbete har hon etablerat Odissin i Västsverige.

Kontakta Annette

Tillbaka upp


 

 

 

 

 

 

 

MYSK Fakirkonster & Indisk Dans

Myter-djungel I orientalisk hetta och svärmisk lockelse, mellan njutbart och lidande, leker amorin.
Blodfull, lågande "Gipsy" och Tempeldans. Skrämmande, förunderliga fakirkonster.
Sammanvävda i förförisk längtan till förlösning. Berusande indiska rytmer. Orientens puls, där all färgsprakande form uppgår i ett obevekligt crescendo.
Det här är MYSK.

 

Medverkande:
Anette Pooja, koreografi, dans
Leonard Stephán, fakirkonster, skådespeleri

Kontaktperson: Anette

Tillbaka upp

 

 

 

 

 

 
Sexteto Gotemburgo