Mysk - Indisk Dans och Magisk Teater

 

Kommande föreställningar

Shakti

Shakti OPE foto Cheng3

I en hyllning till den indiska danstraditionens utveckling i Sverige kommer Shakti ha urpremiär på en scen i Gölteborg i slutet av 2018. Shakti utforskar potentialen i innovativa former för berättande ochär förenat med energi, vår inre kraft att möta källans skapande kraft – livskraften inom oss. I en vågskål av klassiska former tänjs gränserna för nyskapande uttryck i mötet med vår tids vardag, ängslan och humor. Med grunden i klassik indisk Odissidans utforskas performativa, innovativa och meditativa skeenden ur livet. Foto Kwok-Kueng Cheng

Boka föresträllningar:

Drömfångaren

Drömfångaren är en dans- och teaterresa om att våga uppfylla sin dröm för barn och familj.
 
Flickan Leela har svårt att somna för hon är rädd varje kväll innan hon ska lägga sig. På natten har hon ofta obehagliga drömmar. Plötsligt får hon en gåva, en drömfångare. Leela börjar drömma glädjedrömmar. Men det är något mystiskt med Leelas drömfångare. En dag får hon besök av drömfen. Drömfen behöver hjälp, kanske vågar Leela hjälpa henne?
Foto: Frida Jonsson
 
Bollywood show & workshop
 
MYSK Bolly foto Cheng 2
 
MYSK Bollywood ensembel bjuder på sprakande dansshow, som passar utmärkt till både stora och mindre event för både barn och vuxna. 
 
Vi skräddarsyr programmet efter önskemål gällande föreställnings längd, antal dansare och akter. Vi erbjuder workshop i anslutning eller kortare prova på. Vid event av indiska teman finns vi till förfogande för råd om helheten, vilket kan gälla kläder, mat och inredning.
Foto Kwok-Kueng Cheng
 
Odissi
Odissi III 1 3
Odissi Performance Ensemble under ledning av Anette Pooja ger publiken en unik klassisk dansföreställning. Odissi har utvecklats ur tempeltraditionen och ingick förr i den dagliga dansritualen till guden Jagannath. Rytmiska fotarbeten och beskrivande handgesterna förmedlar beskrivande myter. Odissi är en oerhört teknisk avancerad dansform, den trollbinder alla sinnen med sin kraft och utstrålar ett universellt tillstånd med spirituell förmedling. I modern tid hör Odissi till en av de samtida klassiska danserna och är en scenkonst praktiserad världen över.