American Tribal Style® (ATS)

Det som kännetecknar American Tribal Style® är det stolta dansuttrycket, upplyfta hållning och pampiga kostymer. Fokuset är att improvisationsdansa tillsammans i grupp enligt förutbestämda mönster och utbyta energi och glädje med sina meddansare.

WDC är en unik smältdegel där många av de stilar som Tribal Bellydance-stilar har tagit språng från finns representerade, däribland Odissi, flamenco och orientalisk dans. Således befinner sig Tribal Dans Göteborg i en unik position med ena foten i dansens rötter och traditioner och andra foten i dansens nyskapande och framtid enkomt genom sammanhanget i WDC’s lokaler.

För att komma förberedd till en dansklass behöver du ha med dig vattenflaska, anteckningsblock, ett öppet sinne för nya livserfarenheter och vara beredd på att bli uppslukad av den medryckande musiken.

ATS med svärd

Tisdag 18.45-20.1

Start 14/5

Lärare: Adalmina Piechal & Malin von Matérn

 4 ggr – 990 kr

För dig som dansar ATS på minimum fortsättningsnivå. ATS är fantastiskt att dansa precis som det är , men ibland är det kul att krydda till det med propps. Ett av mina favoritpropps är svärd. På denna kurs får du lära dig hur du anpassar ATS-vokabuläret för att dansa med svärd. Vi kommer i första hand att fokusera på slow , då det är i slow vi använder svärdet mest. Vi kommer gå igenom från grunderna hur du genomför varje steg med svärdet samt hur du transitionerar från att hålla svärdet på ett sätt till ett annat. Kursen passar ändå dig som har provat på förut då vi kommer att köra en kort koreografi samt improvisera. Har du eget svärd (anpassat för dans) så är det bra om du tar med det. Det kommer att finnas svärd i papp att öva med för den som inte har eget. Vi turas också om med de riktiga svärd vi har. Det är tungt, så även vi som har ett, uppskattar att få använda ett lätt papperssvärd emellanåt.

 

 

 

 

 

Gå till Schema & Kurser om du vill veta när kurserna går eller läs mer

om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!