American Tribal Style® (ATS)

Det som kännetecknar American Tribal Style® är det stolta dansuttrycket, upplyfta hållning och pampiga kostymer. Fokuset är att improvisationsdansa tillsammans i grupp enligt förutbestämda mönster och utbyta energi och glädje med sina meddansare.

WDC är en unik smältdegel där många av de stilar som Tribal Bellydance-stilar har tagit språng från finns representerade, däribland Odissi, flamenco och orientalisk dans. Således befinner sig Tribal Dans Göteborg i en unik position med ena foten i dansens rötter och traditioner och andra foten i dansens nyskapande och framtid enkomt genom sammanhanget i WDC’s lokaler.

För att komma förberedd till en dansklass behöver du ha med dig vattenflaska, anteckningsblock, ett öppet sinne för nya livserfarenheter och vara beredd på att bli uppslukad av den medryckande musiken.

VT 2021
På grund av pågående Covid 19-spridning och Folkhälsomyndighetens rekommendationer erbjuder vi ett begränsat antal platser i danssalarna för att kunna hålla ett säkert avstånd mellan deltagarna. Kurserna ges även online för de som vill följa undervisningen hemifrån.

ATS/FCBD-style teknik och drills

Inga kurser hösten 21


Tisdagar 18:45-20:15
 Stora salen

Lärare: Marit Widén

12 ggr – 2150 kr
Start 2 feb

Som en förberedelse inför bättre tider, när vi återigen får improvisera i grupp, kommer vi i denna kursen jobba med koordination, precision, uthållighet och styrka. Vi kommer jobba med rörelser från ATS/FCBD-style, men även fys- och teknikövningar som stärker hela kroppen. Även fingercymbaler kommer drillas.

Kursen kommer ges online, med möjlighet för ett fåtal elever att närvara i salen.

Förkunskaper: minst två terminer ATS eller motsvarande. Svett och träningsvärk utlovas!

ATS/FCBD-style teknik


Inga kurser hösten 21

Måndagar 18:00-19:30

 Lilla Salen

Lärare Adalmina Piechal

12 ggr – 2150 kr
Start 1 feb

I denna klass har vi fokus på tekniken i stegen och vi kommer gå igenom steg från alla levels. Vi kommer även dansa till musik genom ett Flow-pass i slutet på lektionen. Flow innebär att vi dansar utan paus och utan snack i ett antal låtar i följd, där läraren leder hela tiden och eleverna följer. Passar Nybörjare till Avancerad.

FCBD-style troup training

Inga kurser hösten 21

Tisdagar 20:15-21:15

 Stora salen

12 ggr – 500 kr
Start 2 feb

Denna icke lärarledda studiecirkel är ett perfekt tillfälle att fila på teknik och formationer tillsammans med andra FCBD-dansare, experimentera med props, musik och zills i danssalen. Eller varför inte sätta ihop en spännande show?

Läs mer om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!