American Tribal Style® (ATS)

Det som kännetecknar American Tribal Style® är det stolta dansuttrycket, upplyfta hållning och pampiga kostymer. Fokuset är att improvisationsdansa tillsammans i grupp enligt förutbestämda mönster och utbyta energi och glädje med sina meddansare.

WDC är en unik smältdegel där många av de stilar som Tribal Bellydance-stilar har tagit språng från finns representerade, däribland Odissi, flamenco och orientalisk dans. Således befinner sig Tribal Dans Göteborg i en unik position med ena foten i dansens rötter och traditioner och andra foten i dansens nyskapande och framtid enkomt genom sammanhanget i WDC’s lokaler.

För att komma förberedd till en dansklass behöver du ha med dig vattenflaska, anteckningsblock, ett öppet sinne för nya livserfarenheter och vara beredd på att bli uppslukad av den medryckande musiken.

ATS Nybörjare

Måndagar 18:00-19:30 

Start 3/2 – Lilla salen

Lärare Marit Widén

12 ggr – 2 100 kr

Denna kurs introducerar dig till detta unika dansformat genom att lära dig stilens grundläggande steg, dansa i grupp/formation och lära dig att spela fingercymbaler. Kursen ger en god grund för att självständigt kunna improvisera i grupp.

ATS Fortsättning

Tisdagar kl 18:45-20:15 

Start 4/2 – Stora Salen

Lärare Adalmina Piechal

12 ggr – 2 150 kr

Denna kurs i ATS riktar sig till dig som gått minimum 1-2 terminer på nybörjarnivå. Här bygger vi på vokabulären med nya steg och fördjupar oss i formationer och variationer. Vi kommer jobba vidare på vår musikalitet och öva på att dansa inför en flersidig publik.

ATS Avancerad

Tisdagar 20:15:-21:45

Start 4/2 –  Stora Salen

Lärare Adalmina Piechal

12 ggr – 2150 

Denna kurs riktar sig till dig som vill fördjupa dig i ATS och finslipa din stil. Vi kommer jobba mycket på djupet i våra steg och slipa grunderna så vi får en riktigt fin form. Här får du även jobba hårt med att spegla ledarens rörelser. Denna terminen kommer vi satsa på att skapa en visuell helhet där vi dansar unisont.
Vi kommer ha läxor och det kommer förväntas av dig att vilja utvecklas och öva hemma. Förkunskap: Minimum 3-4 terminer i tidigare nivåer.

 

Gå till Schema & Kurser om du vill veta när kurserna går eller läs mer

om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!