American Tribal Style® (ATS)

Det som kännetecknar American Tribal Style® är det stolta dansuttrycket, upplyfta hållning och pampiga kostymer. Fokuset är att improvisationsdansa tillsammans i grupp enligt förutbestämda mönster och utbyta energi och glädje med sina meddansare.

WDC är en unik smältdegel där många av de stilar som Tribal Bellydance-stilar har tagit språng från finns representerade, däribland Odissi, flamenco och orientalisk dans. Således befinner sig Tribal Dans Göteborg i en unik position med ena foten i dansens rötter och traditioner och andra foten i dansens nyskapande och framtid enkomt genom sammanhanget i WDC’s lokaler.

För att komma förberedd till en dansklass behöver du ha med dig vattenflaska, anteckningsblock, ett öppet sinne för nya livserfarenheter och vara beredd på att bli uppslukad av den medryckande musiken.

HT 2020
På grund av pågående Covid 19-spridning och Folkhälsomyndighetens rekommendationer erbjuder vi ett begränsat antal platser i danssalarna för att kunna hålla ett säkert avstånd mellan deltagarna. Kurserna ges även online för de som vill följa undervisningen hemifrån.

ATS/FCBD-style Nybörjare

Måndagar 18:00-19:30

Start 31 aug & 19 okt – Lilla salen

Lärare: Adalmina Piechal

6 ggr – 1050 kr

Nivå: Nybörjare/Level 1

Vi går igenom grundstegen med några variationer, samt hur det fungerar att väva samman stegen i en improvisation. Denna klass passar både dig som aldrig tidigare dansat denna stil samt dig som dansat ett tag, men vill djupdyka i tekniken i grunderna igen. På grund av restriktioner med avstånd så kommer vi inte kunna gå igenom och öva på att dansa i formationer. Denna klass kommer i första hand vara en online-klass. Dvs den kommer streamas, så du kan dansa hemma. Ett fåtal platser finns i salen.

ATS/FCBD-style teknik och drills

Tisdagar 19:45:-20:15

Start 1 sept –  Stora Salen

Lärare Marit Widén

12 ggr – 2150 kr 

Förkunskaper: minst två terminer ATS eller motsvarande. Svett och träningsvärk utlovas!

Som en förberedelse inför bättre tider, när vi återigen får improvisera i grupp, kommer vi i denna kursen jobba med koordination, precision, uthållighet och styrka. Vi kommer jobba med rörelser från ATS/FCBD-style, men även fys- och teknikövningar som stärker hela kroppen. Även fingercymbaler kommer drillas. Kursen kommer ges online, med möjlighet för ett fåtal elever att närvara i salen. 

ATS/FCBD-style Skirt work Philippa M dialect

Tisdagar 20:15-21:15

Start 1 sept – Stora salen

Lärare: Adalmina Piechal

12 ggr – 1050 kr

Förkunskaper: Du bör ha dansat ATS på minimum fortsättningsnivå samt du behöver ha en 25 yrd kjol.

I denna klass får du lära dig Philippa Moirai’s Skirt Work Dialect. Vi går igenom stegen anpassade för att dansa med kjolen som rekvisita enligt Philippas format. Tekniken kommer blandas med lite flow. Kursen kommer ges online, med möjlighet för ett fåtal elever att närvara i salen.

Läs mer om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!