American Tribal Style® (ATS)

Det som kännetecknar American Tribal Style® är det stolta dansuttrycket, upplyfta hållning och pampiga kostymer. Fokuset är att improvisationsdansa tillsammans i grupp enligt förutbestämda mönster och utbyta energi och glädje med sina meddansare.

WDC är en unik smältdegel där många av de stilar som Tribal Bellydance-stilar har tagit språng från finns representerade, däribland Odissi, flamenco och orientalisk dans. Således befinner sig Tribal Dans Göteborg i en unik position med ena foten i dansens rötter och traditioner och andra foten i dansens nyskapande och framtid enkomt genom sammanhanget i WDC’s lokaler.

För att komma förberedd till en dansklass behöver du ha med dig vattenflaska, anteckningsblock, ett öppet sinne för nya livserfarenheter och vara beredd på att bli uppslukad av den medryckande musiken.

ATS nybörjare

Måndagar 18.05 – 19.35
Start 28/1
Lärare: Malin von Matérn

12 ggr – 2100 kr

Denna kurs introducerar dig till detta unika dansformat genom att lära dig stilens grundläggande steg, dansa i grupp/formation och lära dig att spela fingersymbaler.  Kursen ger en god grund för att självständigt kunna improvisera i grupp.

ATS fortsättning

Tisdagar 18.45 – 20.15
Start 29/1
Lärare: Adalmina Piechal

12 ggr – 2100 kr

Denna kurs bygger vidare på de rörelser och de formationer som du lärt dig på nybörjarekursen. Såväl rörelsevokabulären som spelandet av zils utökas. Vi arbetar med att skapa dynamik i dansen genom nya sätt att använda formationer och att tolka musiken. 1-2 terminers förkunskap behövs för denna kurs.

ATS avancerad

Tisdagar 20.15 – 21.45
Start 29/1
Lärare: Adalmina Piechal

12 ggr – 2100 kr

På denna kurs kommer du att få lära dig avancerade formationer och formationsbyten samt fokusera på att finslipa tekniken i rörelserna och kommunikationen med meddansarna. På denna nivå förväntas deltagarna behärska grunderna i ATS väl, både gällande teknik, rörelsevokabulär och formation. Minst 3 terminers förkunskap krävs för denna kurs (kontakta kursledare vid frågor).

Gå till Schema & Kurser om du vill veta när kurserna går eller läs mer

om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!