Bharatanatyam

BHARATANATYAM produceas av MYSK 

Bharatanatyam

Indien har åtta klassiska danser. Bharatanatyam är en av de äldsta bland de dessa och härstammar från tempelkulturen i södra Indien och framfördes som ett uttryck för tillbedjan och hängivenhet för det gudomliga. Bharatanatyam representerar ett rikt kulturarv.
Dansens två huvudelement är:
Nritta – betecknar kroppsrörelser med en kombination av hand, fötter, huvud och ögon,
Nritya – som främst betecknar ansiktsuttryck och förmedling av känslor.
Denna graciösa dansstil ger kroppen ett varierat stärkande träningspass som involverar de olika kroppsmusklerna. Det är känt att den förbättrar balansen, blodcirkulation och samtidigt ger ett mentalt lugn till sinnet.
Njut av musiken, takten, de olika känslostämningar i Bharatanatyams unika och varierande rytm.
Klädsel
Önskas: Chudidhar / kurta med leggings och sjal / dupatta för att binda runt midjan.
Alternativt träningskläder eller bekväma flexibla byxor  (inte jeans) och topp. Det dansas strikt barfota.

Med anledning av Covid-19 följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och erbjuder ett begränsat antal platser i danssalarna för att deltagarna ska vara trygga och hålla avstånd. För att erbjuda fler platser kan det innebära att vi har kursen på lördagar eller söndagar. Vi erbjuder även online undervisning för de som vill delta digitalt. 

Vid för få anmälningar kan kursen fortgå som privatklass.

Bharatanatyam nivå 1 och 2

Start 16/10

Söndag 29/1

Nybörjare nivå 1 kl 14.30-15.30 

Nybörjare nivå 2 kl 15.30-16.30

12 ggr – 1700 kr

Lärare Divya Suresh

Denna kurs är för nybörjare. Vi börjar med en uppvärmning och strechar varje lektion. Vi koncentrerar oss på dansens grundläggande kroppsställningar, tekniker i Nritta och tränar samtidigt på de olika handgesterna. Efter några klasser kommer korta kombinationssekvenser att övas in i slutet av varje klass!

Bharatanatyam nyb/forts Sommar

Bharatanatyam

Just nu söker vi lärare till danskursen

Denna kurs är för nybörjare och fortsättare. Vi börjar med uppvärmning, steg och positioner inför varje lektion. Vi koncentrerar oss på dansens grundläggande kroppsställningar, tekniken i Nritta och tränar samtidigt på de olika handgesterna. Efter hand kommer korta kombinationssekvenser att övas in i slutet av varje klass.

Läs mer om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!