För att minska smittspridning av covid-19, läs mer nedan.

Göteborgs främsta Bollywood dansskola för barn och vuxna. Exklusiva möhippor, after work, fest och event. Bollywood är total stjärnglans där du och dina vänner får vara i centrum precis som i Indiens Filmindustri som kännetecknas av storslagna dansscener, färgstarka kostymer, holi-pulver och allt av visuell glans som erövrar scenen. Bollywood täcker in alla musikstilar såsom klassisk, folklig, funk, modern R&B och västerländsk inspirerad. Dansen speglar en upplevelse av dans och skådespeleri i ett. Numera är Bollywood mycket populär och spridd dansform i väst.

Längtar du att uttrycka dig teatraliskt, förhöja dina former med dekorativa armar därtill pulserande höfter och samtidigt älskar indisk musik. På köpet får du en energikick av både skönhet och glädje, då är Bollywood helt rätt för dig.

Vi har lång erfarenhet av Bollywood och ytterst skickliga lärare med lång erfarenhet. Vi är dessutom bra på att skapa gemenskap och ge en familjär känsla av att känna sig inkluderad. Här kan alla dansa! 

Vår showgrupp MYSK har lång erfarenhet av livfulla och medryckande Bollywood shower. Kontakta oss gärna för ytterligare information. 

Klädsel: Träningskläder går bra, eller lång vid kjol och top.

Med anledning av Covid-19 följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och erbjuder ett begränsat antal platser i danssalarna för att deltagarna ska vara trygga och hålla avstånd. För att erbjuda fler platser kan det innebära att vi har kursen på lördagar eller söndagar. Vi erbjuder även online undervisning för de som vill delta digitalt. 

 

Bollywood nybörjare

Onsdagar 18.45-20.15
Start 2/9
Lärare Ida Knapp Drougge

12 ggr – 2100 kr

Vi gör en smittande glad Bollywood koreografi med härlig svängig musik. Med fokus på glädjen, det personliga uttrycket och de typiska bollywoodrörelserna.

Vi värmer grundligt igenom kroppen, utifrån varje kroppsdel tränas de typiska indiska uttrycken och gesterna. Såsom koordination, rörlighet, känsla och uttryck.

En kurs för nybörjare som inte dansat Bollywood innan, eller om du önskar repetera tidigare koreografier och grunder.

 

Bollywood /Indian Fusion Sommarklass utomhus

Plats SLOTTSSKOGEN

Mötesplats: Linnèplatsen kl 17.15 vid spårvagnshållplatsen

Onsdag 17.30-19.00
Start 20/5
Lärare Maya Lakshna

5 ggr – 1200 kr

Denna gången har vi valt att dansa utomhus i Slottsskogen för att undvika smittrisk av covid-19.  

Bollywood och Indian Fusion danskurs i en mix för att erbjuda det bästa av Indisk Filmdans! Klassen startar med uppvärmning och träning av de typiska indiska rörelserna för att få upp pulsen. Vi börjar träna koordination, rörlighet, känsla och gester.  

Kursen är en elegant kombination av dansstilar från olika regioner i Indien som sätter kroppen i rörelse och får igång flåset. Indisk dans är samtidens lyckopiller dessa tider och Maya Lakshna förmedlar både glädje och kunskap. En typisk danssession i kan involvera dans och rörelser från folkligt, samtida, hiphop, semiklassisk och Bollywood. Detta ger dig möjlighet att uppleva den rika kulturella mångfalden av Indisk dans i både formspråk, musik och känsla från de olika delarna av Indien.

Sommarklassen med Bollywood mix Indian Fusion, riktar sig till alla nivåer, från nybörjare till avancerade, eftersom de oemotståndliga rytmerna och rörelserna passar alla dansälskare.

Vi kommer dansa på gräs, vi rekommenderar att du dansar med platta och lätta skor som sitter fast på foten.

Anmäl dig här: https://worlddancecompany.se/form/

Bollywood fortsättning

Torsdagar 19.15-20.45
Start 3/9
Lärare Lakshna Maya

12 ggr – 2150 kr

Under terminen får ni träna två helt olika stilar, the old Bollywood stile – influerat av klassisk stil samt Bollywod fusion stile.

Genom att uttrycka dansens linjer och steg är syftet att uppnå frihet hos Bollywood med bibehållen grace.

Lektionen startar med uppvärmning och träning av de typiska indiska rörelserna för att få upp pulsen. Vi tränar koordination, rörlighet, känsla och gester.  Kursen omfattar att träna flödet mellan olika rörelser, mjukhet, stabilitet  och det personliga uttrycket som ligger till grund för den karaktäristiska Bollywood-dansen. 

En kurs för fortsättare som dansat Bollywood minst 1 termin innan.

Bollywood Barn

Nybörjare från 5 år

Söndagar 11.00-11.45 
Start 30/8
Lärare Ida Knapp Drugge

12 ggr – 1400 kr

Förälder får lov att anmäla sig med sitt barn också.

Bollywood är en glädjens dans med massor av unika rörelser som smittar med sin charm och ljuvliga musik. Bollywood har blivit råga populär och berör de flesta dansintresserade. Den har sina rötter i de omtalade indiska filmerna, i Mumbais filmindustri. Filmerna är musikalfilmer där pampiga dansnummer kan ses. Bollywood älskar att blanda och krydda alla godbitar bl.a. dans, teater och mim. Så gör även vi på kursen, vi blandar indisk klassisk dans, pop moves, folklig stil och oriental med rekvisita som berör sångens ämne. Bollywood är en mix av världens alla danser, lekfullhet & mängder av härliga uttryck till skön musik utlovas!

 

Indian Fusion

NY

Onsdagar 17.15-18.45
Start 2/9
Lärare Lakshna Maya

12 ggr –2150 kr

Indian Fusion / Indisk Fusion är en elegant kombination av  dansstilar från olika regioner i Indien. En typisk danssession i indisk fusion kan involvera dans och rörelser från folkligt, samtida, hiphop, semiklassisk och Bollywood. Kursen ger möjlighet att uppleva den rika kulturella mångfalden av Indisk dans i både formspråk, musik och känsla från de olika delarna av Indien. Indisk fusion riktar sig till alla nivåer, från nybörjare till avancerade, eftersom de oemotståndliga rytmerna och rörelserna passar alla dansälskare.

Indian Fusion är till för de som dansat Bollywood några få terminer innan. De som dansat på högre nivåer tidigare har möjlighet att individuellt gå djupare in i uttrycket och fördjupa detaljerande rörelser.

Om läraren:

Lakshna Maya kommer från Indien, hon har dansat indisk dans sedan fem års ålder. Lakshna har deltagit i många evenemang och dansshower genom åren och vunnit flera utmärkelser för sin sofistikerad stil. Hon är oerhört entusiastisk över att få undervisa på World Dance Company och dela sin passion med andra som älskar dans.

Lakshna Maya undervisar på engelska. Det innebär för dig som inte förstår engelska att du ändå kan tillgodogöra dig lektionen genom att betrakta rörelserna som utmynnas i koreografin.

Bollywood Barn

Fortsättare, för er som dansat 3 terminer eller är över 12 år

Söndagar 11.45 -12.30
Start 30/8
Lärare Ida Knapp Drugge

12 ggr – 1400 kr

Bollywood är en glädjens dans med massor av unika rörelser som smittar med sin charm och ljuvliga musik. Bollywood har blivit råga populär och berör de flesta dansintresserade. Den har sina rötter i de omtalade indiska filmerna, i Mumbais filmindustri. Filmerna är musikalfilmer där pampiga dansnummer kan ses. Bollywood älskar att blanda och krydda alla godbitar bl.a. dans, teater och mim. Så gör även vi på kursen, vi blandar indisk klassisk dans, pop moves, folklig stil och oriental med rekvisita som berör sångens ämne. Bollywood är en mix av världens alla danser, lekfullhet & mängder av härliga uttryck till skön musik utlovas!

 

Läs mer om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!