BOLLYWOOD produceas av MYSK 

Göteborgs främsta Bollywood dansskola för barn och vuxna. Exklusiva möhippor, after work, fest och event. Bollywood är total stjärnglans där du och dina vänner får vara i centrum precis som i Indiens Filmindustri som kännetecknas av storslagna dansscener, färgstarka kostymer, holi-pulver och allt av visuell glans som erövrar scenen. Bollywood täcker in alla musikstilar såsom klassisk, folklig, funk, modern R&B och västerländsk inspirerad. Dansen speglar en upplevelse av dans och skådespeleri i ett. Numera är Bollywood mycket populär och spridd dansform i väst.

Längtar du att uttrycka dig teatraliskt, förhöja dina former med dekorativa armar därtill pulserande höfter och samtidigt älskar indisk musik. På köpet får du en energikick av både skönhet och glädje, då är Bollywood helt rätt för dig.

Vi har lång erfarenhet av Bollywood och ytterst skickliga lärare med lång erfarenhet. Vi är dessutom bra på att skapa gemenskap och ge en familjär känsla av att känna sig inkluderad. Här kan alla dansa! 

Vår showgrupp MYSK har lång erfarenhet av livfulla och medryckande Bollywood shower. Kontakta oss gärna för ytterligare information. 

Klädsel: Träningskläder går bra, eller lång vid kjol och top.

LÄS MER

Möjligt att delta ONLINE

Med anledning av Covid-19 följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer

SE BOLLYWOOD

Bollywood nybörjare

Start 1/2

Onsdagar 18.45-20.15
12 ggr – 2200 kr
Lärare Sachinthi Bandaranayake

Undervisningen är på Engelska

Vi gör en smittande glad Bollywood koreografi med härlig svängig musik. Med fokus på glädjen, det personliga uttrycket och de typiska bollywoodrörelserna.

Vi värmer grundligt igenom kroppen, utifrån varje kroppsdel tränas de typiska indiska uttrycken och gesterna. Såsom koordination, rörlighet, känsla och uttryck.

En kurs för nybörjare som inte dansat Bollywood innan, eller om du önskar repetera tidigare koreografier och grunder. 

 

Bollywood Sommarklass

Start 11/5 x 7 ggr

Onsdagar 18.45-20.15

7 ggr – 1800 kr

Lärare Akash Roshan

Undervsningen är på Engelska

Bollywood-dans erbjuder det bästa av glädje och energi! Klassen startar med uppvärmning och träning av de typiska indiska rörelserna för att få upp pulsen. Vi börjar träna koordination, rörlighet, känsla och gester.

Kursen är en elegant kombination av dansstilar från olika regioner i Indien som sätter kroppen i rörelse och får igång flåset. Indisk dans är samtidens lyckopiller dessa tider och Akash Roshan förmedlar både glädje och kunskap. En typisk danssession i kan involvera dans och rörelser från folkligt, samtida, hiphop, semiklassisk och Bollywood. Detta ger dig möjlighet att uppleva den rika kulturella mångfalden av Indisk dans i både formspråk, musik och känsla från de olika delarna av Indien.

Sommarklassen med Bollywood riktar sig till alla nivåer, från nybörjare till fortsättare, eftersom de oemotståndliga rytmerna och rörelserna passar alla dansälskare.

Anmäl dig här: https://worlddancecompany.se/form/

Bollywood fortsättning

Start 1/2

Onsdagar 20.15-21.15

12 ggr – 1800 kr
Lärare Sachinthi Bandaranayake

Undervsningen är på Engelska

Under terminen får ni träna the old Bollywood stile, den traditionella stilen.

Genom att uttrycka dansens linjer och steg är syftet att uppnå frihet hos Bollywood med bibehållen grace.

Lektionen startar med uppvärmning och träning av de typiska indiska rörelserna för att få upp pulsen. Vi tränar koordination, rörlighet, känsla och gester.  Kursen omfattar att träna flödet mellan olika rörelser, mjukhet, stabilitet  och det personliga uttrycket som ligger till grund för den karaktäristiska Bollywood-dansen. 

En kurs för fortsättare som dansat Bollywood minst 1 termin innan.

Bollywood Barn

Vi kan tyvärr inte erbjuda Bollywood barn i nuläget

Vi hoppas att den kan bli av i framtiden!

Bollywood är en glädjens dans med massor av unika rörelser som smittar med sin charm och ljuvliga musik. Bollywood har blivit råga populär och berör de flesta dansintresserade. Den har sina rötter i de omtalade indiska filmerna, i Mumbais filmindustri. Filmerna är musikalfilmer där pampiga dansnummer kan ses. Bollywood älskar att blanda och krydda alla godbitar bl.a. dans, teater och mim. Så gör även vi på kursen, vi blandar indisk klassisk dans, pop moves, folklig stil och oriental med rekvisita som berör sångens ämne. Bollywood är en mix av världens alla danser, lekfullhet & mängder av härliga uttryck till skön musik utlovas!

 

Läs mer om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!