Bollywood

Bollywood kännetecknas av ett myller av färgstarka färger, speglar, blommor, holi-pulver allt av visuell glans erövrar scenen. Bollywood täcker in alla musikstilar såsom klassisk, folklig, funk, modern R&B och västerländsk inspirerad. Dansen speglar en upplevelse av dans och skådespeleri i ett. Numera är Bollywood mycket populär och spridd dansform i väst.

Längtar du att uttrycka dig teatraliskt med dans och samtidigt älskar indisk musik är Bollywood helt rätt för dig.

Vi är de enda i Göteborg som ger Bollywoodklasser och har gjort så i över 10 år. Vi skapar gemenskap och platsen ger familjär känsla av att känna sig inkluderad.  

Träningskläder går bra, eller lång vid kjol och top. Vi dansar barfota.

Bollywood nybörjare/fortsättning

Söndagar 15-16.30
Start 27/1
Lärare Ida Knapp Drougge

12 ggr – 2100 kr

Vi värmer grundligt igenom kroppen, utifrån varje kroppsdel tränas de typiska indiska uttrycken och gesterna. Såsom koordination, rörlighet, känsla och uttryck. Vi gör en smittande glad Bollywood koreografi med härlig svängig musik. Med fokus på glädjen, det personliga uttrycket och de typiska bollywood rörelserna.

Bollywood fördjupning

Söndagar 19.15-20.45
Start 31/1
Lärare Anette Pooja

12 ggr – 2150 kr

Bollywood fördjupning går djupare in på att utveckla de finlemmade rörelserna, teknik och känsla med det intagande uttrycket. För dig som dansat 7 eller fler terminer. Vi utvecklar koreografin Kajra re, hållning, linjer, mönster och grace. Eleverna får själva önska och välja  musik. Syftet är att alla elever som önskar skapar en kort koreografisk del i terminens dans, en del av ett eget skapande.

Bollywood för barn

Söndagar 11.15-12.00
Start 27/1
Lärare Ida Knapp Drugge

12 ggr – 1400 kr

Bollywood är en glädjens dans med massor av unika rörelser som smittar med sin charm och ljuvliga musik. Bollywood har blivit råga populär och berör de flesta dansintresserade. Den har sina rötter i de omtalade indiska filmerna, i Mumbais filmindustri. Filmerna är musikalfilmer där pampiga dansnummer kan ses. Bollywood älskar att blanda och krydda alla godbitar bl.a. dans, teater och mim. Så gör även vi på kursen, vi blandar indisk klassisk dans, pop moves, folklig stil och oriental med rekvisita som berör sångens ämne. Bollywood är en mix av världens alla danser, lekfullhet & mängder av härliga uttryck till skön musik utlovas!

Bollywood fortsättning

Söndagar 14.30-15.30
Start 27/1
Lärare Anette Pooja

12 ggr – 1600 kr

Vi värmer igenom kroppen genom att träna de typiska indiska uttrycken. Såsom koordination, rörlighet, känsla och gester. Vi gör en  klassisk indisk Bollywood koreografi med fokus på linjer, former och hand mudra. Stabilitet, mjukhet och det personliga uttrycket ligger till grund för den karaktäristiska förhöjda klassiska Bollywood dansen.

Gå till Schema & Kurser om du vill veta när kurserna går eller läs mer

om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!