Drömfångaren är en dans- och teaterresa om att uppfylla sin dröm av MYSK Indisk Dans & Magisk Teater.

Flickan Leela har svårt att somna för hon är rädd varje kväll innan hon ska lägga sig. På natten har hon ofta obehagliga drömmar. Plötsligt får hon en gåva, en drömfångare. Leela börjar drömma glädjedrömmar. Men det är något mystiskt med Leelas drömfångare. En dag får hon besök av drömfen. Drömfen behöver också hjälp, kanske Leela vågar hjälpa henne.

Vid frågor, mejla:  anette@worlddancecompany.se

MYSK Indisk Dans och Magisk Teater

Göteborg största Bollywood och Odissi dansskola är MYSK som levererar bredd och djup av praktfulla föreställningar. Vi delar med oss av kunskap till alla genom workshop, möhippa, svensexa och privata event.

Scenkonst är vår största passion. Med en hyllning till den indiska danstraditionens utveckling i Sverige, skapades Shakti med urpremiär på 3e Våningen i Göteborg.

Shakti

Shakti utforskar potentialen i innovativa former för berättande ochär förenat med energi, vår inre kraft att möta källans skapande kraft – livskraften inom oss. I en vågskål av klassiska former tänjs gränserna för nyskapande uttryck i mötet med vår tids vardag, ängslan och humor. Med grunden i klassisk indisk Odissidans utforskas performativa, innovativa och meditativa skeenden ur livet.

Drömfångaren

Drömfångaren är en dans- och teaterresa om att våga uppfylla sin dröm för barn och familj.

Flickan Leela har svårt att somna för hon är rädd varje kväll innan hon ska lägga sig. På natten har hon ofta obehagliga drömmar. Plötsligt får hon en gåva, en drömfångare. Leela börjar drömma glädjedrömmar. Men det är något mystiskt med Leelas drömfångare. En dag får hon besök av drömfen. Drömfen behöver hjälp, kanske vågar Leela hjälpa henne?

Bollywood show & workshop

MYSK Bollywood ensemble bjuder på sprakande dansshow, som passar utmärkt till både stora och mindre event för både barn och vuxna.

Vi skräddarsyr programmet efter önskemål gällande föreställnings längd, antal dansare och akter. Vi erbjuder workshop i anslutning eller kortare prova på. Vid event av indiska teman finns vi till förfogande för råd om helheten, vilket kan gälla kläder, mat och inredning.

Odissi

Odissi Performance Ensemble under ledning av Anette Pooja ger publiken en unik klassisk dansföreställning. Odissi har utvecklats ur tempeltraditionen och ingick förr i den dagliga dansritualen till guden Jagannath. Rytmiska fotarbeten och beskrivande handgesterna förmedlar beskrivande myter. Odissi är en oerhört teknisk avancerad dansform, den trollbinder alla sinnen med sin kraft och utstrålar ett universellt tillstånd med spirituell förmedling. I modern tid hör Odissi till en av de samtida klassiska danserna och är en scenkonst praktiserad världen över.

Håll kontakten med Anette Pooja!

Kurser

Klicka här för att boka en av Poojas kurser

eller gå tillbaka till lärarens sida.

Vill du maila Pooja, använd kontaktformuläret.