When:
April 9, 2022 @ 6:00 pm – 7:00 pm Europe/Stockholm Timezone
2022-04-09T18:00:00+02:00
2022-04-09T19:00:00+02:00
Where:
Kulturhuset Oceanen
Stigbergstorget
414 63 Göteborg
Sverige
Cost:
Free
Contact:
Anette Pooja
Experimentscen för dans, scenkonst och performance inklusive samtal med medverkande koreografer och dansare i intimt format
SLUTPUNKT – Hedda Parkkonen frilansande danskonstnär med bas i Göteborg sedan 2019, tidigare verksam i Hamburg, Tyskland. I verket SLUTPUNKT undersöker Hedda huruvida en satt slutpunkt är ett uppnått mål i sig eller om den används för att försöka markera och synliggöra en längre betydelse med hjälp av en iögonfallande ände. Att sätta punkt för något – besitter slutpunkten en viss makt angående avslut eller är detta bara förklädnaden av återupprepande ändlösa förlopp?
Ljud: Nick Vincent
Video: Lovisa Mattisson
OPUS X – Duett med Benedikte Esperi & Cha Blasco där de tillsammans utforskar regler för hur impulser leder dem genom obruten improvisation. I avskalad scenisk utformning blir rummens arkitektur en viktig komponent och förutsättning för lyhördhet och nyfikenhet. Scenisk form är improvisation – komposition i nuet – en lek i momentum där koreografi, språk, ljud, musik och rörelse möts.
Projektet utforskar möjligheten att eliminera klichéer, könsstereotypa framställningar och kommersialisering av kroppar. Det avvikande och säregna får ta plats och görs till norm utan att exotifieras eller ses som det andra.
_____________________________
Entré:
Höger sida av Kulturhuset Oceanen, ej via Restaurang Oceanen
ExPro Stage är i samarbete med Danscentrum Västs residensverksamhet och ABF med stöd från Göteborgs Stad