When:
April 8, 2022 @ 6:00 pm – 7:30 pm Europe/Stockholm Timezone
2022-04-08T18:00:00+02:00
2022-04-08T19:30:00+02:00
Where:
Kulturhuset Oceanen
Stigbergstorget 8
414 63 Göteborg
Sverige
Cost:
Free
Contact:

Experimentscen för dans, scenkonst och performance inklusive samtal med medverkande koreografer och dansare i intimt format

FREDAG 8/4
OPUS X – Duett med Benedikte Esperi & Cha Blasco där de tillsammans utforskar regler för hur impulser leder dem genom obruten improvisation. I avskalad scenisk utformning blir rummens arkitektur en viktig komponent och förutsättning för lyhördhet och nyfikenhet. Scenisk form är improvisation – komposition i nuet – en lek i momentum där koreografi, språk, ljud, musik och rörelse möts.
Projektet utforskar möjligheten att eliminera klichéer, könsstereotypa framställningar och kommersialisering av kroppar. Det avvikande och säregna får ta plats och görs till norm utan att exotifieras eller ses som det andra.
SOUNDSCAPE – av Gun Lund
Dansens rörelse förändra en given ljudbildi realtid. En work in progress
i samarbete med Åke Parmerud, teknisk sakkunnig.
Verket ingår i en serie där dansarna blir medskapare på scenen och inte endast
koreografens uttolkare.
SLUTPUNKT – Hedda Parkkonen frilansande danskonstnär med bas i Göteborg sedan 2019, tidigare verksam i Hamburg, Tyskland. I verket SLUTPUNKT undersöker Hedda huruvida en satt slutpunkt är ett uppnått mål i sig eller om den används för att försöka markera och synliggöra en längre betydelse med hjälp av en iögonfallande ände. Att sätta punkt för något – besitter slutpunkten en viss makt angående avslut eller är detta bara förklädnaden av återupprepande ändlösa förlopp?
Ljud: Nick Vincent
Video: Lovisa Mattisson
DIKTA – Felix Skalberg
Jag tror starkt på litteraturens plats i samhället och att man via litteraturen kan enklare förstå och ta sig in i samhället. Därför vill jag hylla den och i detta verk framförallt dikten som konstform.
I detta verk diskuterar jag diktens språk, uppbyggnad, tradition och verkshöjd. Jag låter också här dikten och dansen förenas i ett spännande möte. Kan dans vara en dikt? Detta får vi se samtidigt som vi också får ta del utav några av våra mest kända och mindre kända dikter. Dikta är en humoristisk och interaktiv dansföreställning som diskuterar dikten som uttrycksform, dess språk, tradition och om dans kan vara en dikt?
Med hjälp av en berättarröst tas publiken med in i dansarens huvud och får ta del av hens tankar kring vad som händer på scenen, vad publiken får se men också kring vad en dikt är och vem en poet är? Berättarrösten talar också stundvis direkt till publiken och bjuder in till interaktion med dansaren på scenen.
Allt detta samtidigt som publiken bjuds på fin och lustfylld dans poesi framföras framför dom.
_____
Entré:
Höger sida av Kulturhuset Oceanen, (ej via Restaurang Oceanen)
ExPro Stage är i samarbete med ABF. Med stöd från Göteborgs Stad