Flamenco

I flamenco möter du en värld av dans, musik, vackra kläder, fest och OLÉ! Flamencodansen ger dig styrka, balans och pondus. Flamenco dansas av män och kvinnor i alla åldrar, i solo eller i grupp där rytmer med fötterna och handklappar skapas i tätt samspel med musiken.

Flamenco är en stolt och kraftfull kulturform som har utvecklats i södra Spanien och som nu hör till UNESCO’s världsarv.

På World Dance Company sätter vi dansglädjen och gemenskapen i centrum på de lägre nivåerna. Du skall kunna känna att du DANSAR redan på nybörjarnivå. När du blir mer avancerad arbetar vi också mycket med teknik och konstnärligt uttryck.

Skor, kjolar, sjalar och andra accessoarer kan köpas på “Mercado Flamenco” i dansskolans butik. Vi har bredast sortiment på flamencoskor/kläder. Läs mer på butikens hemsidan Ingrids Dansshop.

Flamenco - Nybörjare

Flamenco nybörjare
Söndag 16.30-17.30
Start 11 Sep, Lilla Salen
12 ggr – 1860 kr
Lärare: Julia Lönnqvist

 

För dig som aldrig har dansat flamenco tidigare. Du får en grundlig introduktion till flamencons underbara värld. Vi tränar rytmik, fotstampar, balans, koordination och hållning. Dessutom får du lära dig en kort koreografi som heter Tango- Rumba, en festlig och energifylld flamencodans.

Flamenco - Fortsättning

Flamenco fortsättning
Söndag  17.40-18.40
Start 11 Sep, Lilla Salen
12 ggr – 1860 kr
Lärare:  Julia Lönnqvist


För dig som har dansat 1 termin.  Vi fortsätter att fördjupa oss i flamencons underbara värld. Vi vidareutvecklar fottekniken, arm-och handrörelser och rytmiskt flow. Koreografin denna termin blir en festlig och fartfylld Alegria.

Flamenco - Koreografi (medel)

Torsdag 17.15-18.45
Start 15 Sep, Stora salen
12 ggr – 2400 kr
Lärare: Josefine Chiacchiero (med reservation för förändring)

 

För dig som har dansat ca 4 -7 terminer. På denna kurs arbetar vi både med teknik samt en koreografi.  Jonathan Bondesson kommer att ackompanjera på flamencogitarr.

Flamenco - Koreografi & teknik (avancerad)

Torsdag 19.15 – 20.45
Start 15 Sep, Dramasalen
12 ggr – 2400 kr
Lärare:  Josefine Chiacchiero (med reservation för förändring)

Ett intensivt teknikpass med mycket tempo för dig som har dansat minimum 8 terminer. Du bör vara väl förtrogen med fottekniken och ha både styrka och snabbhet. Du bör också ha en god rytmisk förmåga och behärska flamencons olika grundrytmer . Kombinerar du denna kurs med flamenco fiesta Bulerías får du 300 kr  rabatt på hela kursavgiften.

Läs mer om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!