Flamenco

Flemenco kurserna startar vecka 34 – HT 2021

I flamenco möter du en värld av dans, musik, vackra kläder, fest och OLÉ! Flamencodansen ger dig styrka, balans och pondus. Flamenco dansas av män och kvinnor i alla åldrar, i solo eller i grupp där rytmer med fötterna och handklappar skapas i tätt samspel med musiken.

Flamenco är en stolt och kraftfull kulturform som har utvecklats i södra Spanien och som nu hör till UNESCO’s världsarv.

På World Dance Company sätter vi dansglädjen och gemenskapen i centrum på de lägre nivåerna. Du skall kunna känna att du DANSAR redan på nybörjarnivå. När du blir mer avancerad arbetar vi också mycket med teknik och konstnärligt uttryck.

Skor, kjolar, sjalar och andra accessoarer kan köpas på “Mercado Flamenco” i dansskolans butik. Vi har bredast sortiment på flamencoskor/kläder. Läs mer på butikens hemsidan Ingrids Dansshop.

Flamenco nybörjare

Söndag 17.30-18.30
Start 31/10 Lilla salen
Lärare: Julia Lönnqvist

5 ggr – 830 kr

För dig som aldrig har dansat flamenco tidigare. Du får en grundlig introduktion till flamencons underbara värld. Vi tränar rytmik, fotstampar, balans, koordination och hållning. Dessutom får du lära dig en kort koreografi som heter Tango- Rumba, en festlig och energifylld flamencodans.

Flamenco forts 1

Tisdag 17.15-18.45
Start 31/8 Lilla salen
Lärare:  Fernanda Zavala

6 ggr – 1 300 kr
(med möjlighet att förlänga med 6 st extra tillfällen)

För dig som har dansat 1 termin.  Vi fortsätter att fördjupa oss i flamencons underbara värld. Vi vidareutvecklar fottekniken, arm-och handrörelser och rytmiskt flow. Koreografin denna termin blir en festlig och fartfylld Alegria.

Flamenco Fiesta Buleria - Sevillanas

Måndag 18:45 – 20:15
Start 30/8 – Stora salen
Lärare: Fernanda Zavala Dahlin 

6 ggr – 1 300 kr
(med möjlighet att förlänga med 6 st extra tillfällen)

För alla nivåer. Vi lär vi oss att improvisera de vanliga stilarna i Flamenco som spelas på Juergas (Flamenco Fester).

Flamenco mellan

Måndag 17.15-18.45
Start 30/8 Stora salen
Lärare: Fernanda Zavala Dahlin

6 ggr – 1 300 kr
(med möjlighet att förlänga med 6 st extra tillfällen)

För dig som har dansat ca 4 -7 terminer. Denna termin kommer vi att lära oss en Tangos de Malaga i 12-takt.  På denna kurs har vi en gitarrist som ackompanjerar vid 6 kurstillfällen.

Flamenco avancerad

Tisdag 18:45 – 20:15
Start 31/8 -Lilla salen
Lärare:  Fernanda Zavala Dahlin

6 ggr – 1 300 kr
(med möjlighet att förlänga med 6 st extra tillfällen)

För dig som har dansat minimum 8 terminer. Du bör vara väl förtrogen med fottekniken och ha både styrka och snabbhet. Du bör också ha en god rytmisk förmåga och behärska flamencons olika grundrytmer. Vi går fort fram med instudering av koreografier och egen träning mellan lektionerna är ett måste. Koreografin för denna termin blir Jaleos.

Läs mer om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!