Flamenco

I flamenco möter du en värld av dans, musik, vackra kläder, fest och OLÉ! Flamencodansen ger dig styrka, balans och pondus. Flamenco dansas av män och kvinnor i alla åldrar, i solo eller i grupp där rytmer med fötterna och handklappar skapas i tätt samspel med musiken.

Flamenco är en stolt och kraftfull kulturform som har utvecklats i södra Spanien och som nu hör till UNESCO’s världsarv.

På World Dance Company sätter vi dansglädjen och gemenskapen i centrum på de lägre nivåerna. Du skall kunna känna att du DANSAR redan på nybörjarnivå. När du blir mer avancerad arbetar vi också mycket med teknik och konstnärligt uttryck.

Skor, kjolar, sjalar och andra acessoarer kan köpas på dansskolan i vår flamencobutik El Mercado Flamenco. Vi har bredast sortiment på flamencoskor/kläder. Läs mer om butiken på hemsidan El Mercado Flamenco.

Flamenco 1 nybörjare

Lärare Eva Milich

För som aldrig har dansat flamenco tidigare. Du får en grundlig introduktion till flamencons underbara värld. Vi tränar rytmik, fotstampar, balans, koordination och hållning. Dessutom får du lära dig en kort koreografi som heter TANGOS, en festlig och energifylld flamencodans.

Flamenco 2 fortsättning

Lärare Fernanda Zavala

För dig som har dansat 1-3 terminer. Vi fortsätter att fördjupa oss i flamencons underbara värld. Vi vidareutvecklar fottekniken, arm-och handrörelser och rytmiskt flow. Koreografin denna termin blir en festlig och rytmisk Tangos.

Flamenco 3 fortsättning

Lärare Eva Millich

För dig som har dansat 1-3 terminer. Vi fortsätter att fördjupa oss i flamencons underbara värld. Vi vidareutvecklar fottekniken, arm-och handrörelser och rytmiskt flow. Koreografin denna termin blir Alegrías med solfjäder.

Flamenco 4 mellan

Lärare Fernanda Zavala

För dig som har dansat ca 3-6 terminer. Denna termin kommer vi att lära oss en stil som heter Guajiras. En mycket feminin dans med musikaliska influenser från Latinamerika.

Flamenco 5 mellan

Lärare Eva Milich

För dig som har dansat ca 3-6 terminer. Denna termin kommer vi att lära oss en djup och dramatisk Siguiriyas. Det är en av flamencons äldsta stilar och uttrycker kraft, auktoritet och djupaste smärta. Den stil har en mycket suggestiv och spännande rytm.

Flamenco 6 mellan

Lärare Eva Milich

För dig som har dansat ca 3-6 terminer. Denna termin kommer vi att lära oss en rytmisk och fartfylld Tangos med mycket fotarbete.

Flamenco 7 fördjupning

Lärare Eva Milich

För dig som har dansat minimum 6 terminer. Du bör vara väl förtrogen med fot tekniken och ha både styrka och snabbhet. Du bör också ha en god rytmisk förmåga och behärska flamencons olika grundrytmer. Vi går fort fram med instudering av koreografier och egen träning mellan lektionerna är ett måste. Denna termin kommer vi att arbeta med en snygg, elegant och ganska långsam Bulerías.

Flamenco teknik och improvisation

Lärare Eva Milich

Vi arbetar med teknik för fötter, armar, händer, vueltas (snurrar) och rytmik. Vi fördjupar oss också i olika improvisationsövningar för att hitta frihet och personligt uttryck i dansen. Denna kurs är en skön after-work efter arbetsveckan. Dansglädje, gemenskap och lekfullhet är i fokus på detta danspass!

Gå till Schema & Kurser om du vill veta när kurserna går eller läs mer

om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!