Flamenco

I flamenco möter du en värld av dans, musik, vackra kläder, fest och OLÉ! Flamencodansen ger dig styrka, balans och pondus. Flamenco dansas av män och kvinnor i alla åldrar, i solo eller i grupp där rytmer med fötterna och handklappar skapas i tätt samspel med musiken.

Flamenco är en stolt och kraftfull kulturform som har utvecklats i södra Spanien och som nu hör till UNESCO’s världsarv.

På World Dance Company sätter vi dansglädjen och gemenskapen i centrum på de lägre nivåerna. Du skall kunna känna att du DANSAR redan på nybörjarnivå. När du blir mer avancerad arbetar vi också mycket med teknik och konstnärligt uttryck.

Skor, kjolar, sjalar och andra acessoarer kan köpas på dansskolan i vår flamencobutik El Mercado Flamenco. Vi har bredast sortiment på flamencoskor/kläder. Läs mer om butiken på hemsidan El Mercado Flamenco.

Flamenco nybörjare

Söndagar 16.30-17.30
Start 24/2
Lärare: Fernanda Zavala Dahlin

12 ggr – 1600 kr

För dig som aldrig har dansat flamenco tidigare. Du får en grundlig introduktion till flamencons underbara värld. Vi tränar rytmik, fotstampar, balans, koordination och hållning. Dessutom får du lära dig en kort koreografi som heter TANGOS, en festlig och energifylld flamencodans.

Flamenco fortsättning 1

Söndagar 17.30-18.30
Start 27/1
Lärare Eva Milich

12 ggr – 1600 kr

För dig som har dansat 1 termin. Vi fortsätter att fördjupa oss i flamencons underbara värld. Vi vidareutvecklar fottekniken, arm-och handrörelser och rytmiskt flow. Koreografin denna termin blir en dramatisk Tarantos.

Flamenco fortsättning 2

Måndagar 18.45-20.15
start 25/2
Lärare Fernanda Zavala Dahlin
Ackompanjemang Albert Dahlin

12 ggr – 2400 kr

 

För dig som har dansat 1-3 terminer. Vi fortsätter att fördjupa oss i flamencons underbara värld. Vi vidareutvecklar fottekniken, arm-och handrörelser och rytmiskt flow. Koreografin denna termin blir Alegrías med solfjäder.

Flamenco fortsättning 2

Tisdagar 10.15-11.30
Start 29/1
Lärare Eva Milich

12 ggr – 1730 kr

För dig som har dansat ca 2-5 terminer. Vi fortsätter att fördjupa oss i flamencon underbara värld. Vi vidareutvecklar fottekniken, arm – och handrörelser och rytmiskt flow. Denna termin kommer vi att lära oss en elegant Alegrías.

Flamenco mellan

Söndagar 18.30-20.00
Start 27/1
Lärare Eva Milich
Ackompanjemang David Llanos Saavedra

För dig som har dansat ca 3-7 terminer. Denna termin kommer vi att lära oss en dramatisk Tarantos.

Flamenco mellan

Måndagar 17.15-18.45
Start 25/2
Lärare Fernanda Zavala Dahlin
Ackompanjemang Albert Dahlin

För dig som har dansat ca 4-7 terminer. Denna termin kommer vi att bara arbeta med teknik. En svettig och intensiv teknikkurs där vi finslipar fotarbete, arm – och handteknik, rytmik och vueltas (snurrar)!

Flamenco avancerad

Torsdagar 17.15-18.45
Start 31/1
Lärare Eva Milich
Ackompanjemang Magnus Stedman

För dig som har dansat minst ca 8 terminer. Du bör vara väl förtrogen med fottekniken och ha både styrka och snabbhet. Du bör också ha en god rytmisk förmåga och behärska flamencons olika grundrytmer. Vi går fort fram med instudering av koreografier och egen träning mellan lektionerna är ett måste. Den termin kommer vi att arbeta med en snygg, elegant och ganska långsam Bulerías.

Gå till Schema & Kurser om du vill veta när kurserna går eller läs mer

om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!