Flamenco

I flamenco möter du en värld av dans, musik, vackra kläder, fest och OLÉ! Flamencodansen ger dig styrka, balans och pondus. Flamenco dansas av män och kvinnor i alla åldrar, i solo eller i grupp där rytmer med fötterna och handklappar skapas i tätt samspel med musiken.

Flamenco är en stolt och kraftfull kulturform som har utvecklats i södra Spanien och som nu hör till UNESCO’s världsarv.

På World Dance Company sätter vi dansglädjen och gemenskapen i centrum på de lägre nivåerna. Du skall kunna känna att du DANSAR redan på nybörjarnivå. När du blir mer avancerad arbetar vi också mycket med teknik och konstnärligt uttryck.

Skor, kjolar, sjalar och andra accessoarer kan köpas på “Mercado Flamenco” i dansskolans butik. Vi har bredast sortiment på flamencoskor/kläder. Läs mer på butikens hemsidan Ingrids Dansshop.

Flamenco nybörjare

Söndag 16.30-17.30
Start 30/8
Lärare: Fernanda Zavala Dahlin

12 ggr – 1 600 kr

För dig som aldrig har dansat flamenco tidigare. Du får en grundlig introduktion till flamencons underbara värld. Vi tränar rytmik, fotstampar, balans, koordination och hållning. Dessutom får du lära dig en kort koreografi som heter Rumbas, en festlig och energifylld flamencodans.

Flamenco digital

6 digitala lektioner i Flamenco
Nivå: Nybörjare / fortsättning / mellan
Lektioner: 4
Tid: 1 timme vardera.
Kostnad: 600 kr
Lärare: Jenny Larsson
Nivå: Nybörjare / fortsättning/mellan nivå (passar dig som dansat en-två terminer).
Varje lektion är 1 timme.
Kursen erbjuder; hand och arm-övningar, fotteknik, markeringssteg samt kortare rörelsekombinationer. Vi tränar också på att klappa/stampa rytmer till musiken. Under dessa 4 lektioner arbetar vi med olika palos i både tre-takt och fyr-takt.
Med dessa digitala lektioner följer också en Spotify-spellista så att du lätt kan fortsätta att träna på egen hand, även utan videostöd.
Lärare: Jenny Larsson

Flamenco mellan

Måndag 17.15-18.45
Start 31/8
Lärare:  Fernanda Zavala

12 ggr – 2 400 kr

För dig som har dansat ca 4 -7 terminer. Denna termin kommer vi att lära oss en Buleria i 12-takt.  På denna kurs har vi en gitarrist som ackompanjerar vid 6 kurstillfällen.

Flamenco forts 1

Söndag 17.45-19.15
Start 30/8

Lärare: Fernanda Zavala Dahlin 

12 ggr –   2 400 kr

För dig som har dansat 1 termin.  Vi fortsätter att fördjupa oss i flamencons underbara värld. Vi vidareutvecklar fottekniken, arm-och handrörelser och rytmiskt flow. Koreografin denna termin blir en festlig och fartfylld Farruca.

Flamenco mellan

Måndag 17.15-18.45
Start 3/2
Lärare: Fernanda Zavala Dahlin

12 ggr – 2 400 kr

För dig som har dansat ca 4-7 terminer. Koreografin för denna termin blir Buleria.

Flamenco forts 2

Wednesday 18.45-20.15
start 2/9
Lärare: Jenny Larsson

12 ggr –  2 400 kr

 

För dig som har dansat  minst 2 terminer. Vi fortsätter att fördjupa oss i flamencons underbara värld. Vi vidareutvecklar fottekniken, arm-och handrörelser och rytmiskt flow. Koreografin denna termin blir en festlig Alegrías i 12-takt. På denna kurs har vi en gitarrist som ackompanjerar vid 6 kurstillfällen.

Flamenco teknik

Måndag 18.45-20.15
Start 31/8
Lärare:  Fernanda Zavala

12 ggr – 2 000 kr


Flamenco avancerad

Torsdag 17.15-18.45
Start 3/9
Lärare:  Fernanda Zavala Dahlin

12 ggr – 2 400 kr

För dig som har dansat minimum 8 terminer. Du bör vara väl förtrogen med fottekniken och ha både styrka och snabbhet. Du bör också ha en god rytmisk förmåga och behärska flamencons olika grundrytmer. Vi går fort fram med instudering av koreografier och egen träning mellan lektionerna är ett måste. Koreografin för denna termin blir Siguiriyas. 

Läs mer om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!