Flamenco

I flamenco möter du en värld av dans, musik, vackra kläder, fest och OLÉ! Flamencodansen ger dig styrka, balans och pondus. Flamenco dansas av män och kvinnor i alla åldrar, i solo eller i grupp där rytmer med fötterna och handklappar skapas i tätt samspel med musiken.

Flamenco är en stolt och kraftfull kulturform som har utvecklats i södra Spanien och som nu hör till UNESCO’s världsarv.

På World Dance Company sätter vi dansglädjen och gemenskapen i centrum på de lägre nivåerna. Du skall kunna känna att du DANSAR redan på nybörjarnivå. När du blir mer avancerad arbetar vi också mycket med teknik och konstnärligt uttryck.

Skor, kjolar, sjalar och andra acessoarer kan köpas på dansskolan i vår flamencobutik El Mercado Flamenco. Vi har bredast sortiment på flamencoskor/kläder. Läs mer om butiken på hemsidan El Mercado Flamenco.

Flamenco nybörjare

Onsdagar 17.45-18.45
Start 29/5
Lärare: Fernanda Zavala Dahlin

4 ggr – 600 kr

 För dig som aldrig har dansat flamenco tidigare. Du får en introduktion till flamencons underbara värld. Vi tränar rytmik, fotstampar, balans, koordination och hållning genom sköna och roliga övningar.

Flamenco fortsättning

teknik

Söndagar 18.30-19.30
Start 19/5

Lärare: Eva Milich

4 ggr – 600 kr

 

 För dig som har dansat 1-2 terminer. Vi fortsätter att fördjupa oss i flamencons underbara värld. Vi vidareutvecklar fottekniken, arm-och handrörelser och rytmiskt flow. På denna försommarkurs fokuserar vi på att finslipa tekniken genom roliga dansanta och rytmiska övningar.

Flamenco rytmik & palmas

Måndagar 18.00-19.00
start 27/5
Lärare: Albert Dahlin

4 ggr – 600 kr

Äntligen en kurs för dig som vill få en grundlig genomgång av flamencons rytmik, både 4 -takt och 12 takt. Vi jobbar med grundrytmen men gör också roliga rytmiska variationer. Vi jobbar med palmas (handklappar) samt med kroppen som rytmiskt verktyg.

 

Flamenco improvisation

för alla nivåer

Måndagar 19.00-20.00
Start 27/5
Lärare : Fernanda Zavala Dahlin

Gitarr: Albert Dahlin

Sång: Marianne Holmboe

4 ggr – 900 kr

Denna kurs riktar sig till alla nivåer, oberoende förkunskaper. Vi omfamnar våra kroppar och tränar oss i att på ett friare sätt röra oss till rytmen och musiken. Denna klass ackompanjeras av gitarr och sång vid varje kurstillfälle.

 

Flamenco mellan/avanc

teknik

Tisdagar 18.00-19.00
Start 29/5
Lärare: Fernanda Zavala Dahlin

För dig som har dansat minst 6 terminer. En kurs för dig som vi fördjupa din kroppskontroll och ditt självförtroende i flamencodansen. Vi fördjupar oss i snurrar (vueltas), fotarbete, armrörelsee och positioner.

Sevillanas klassisk

fördjupningskurs

Tisdagar 17.30-18.30
Start 21/5
Lärare: Eva Milich

En kurs i klassisk sevillanasdans för dig som redan har provat på sevillanas. Du bör ha provat på 1:a sevillanas och ha ganska bra kunskap om grundstegen och pasadas. Vi fördjupar oss i 2:an, 3:an och 4:an samt tränar på armföring i alla fyra sevillanas.

 

Sevillanas flamencas

Tisdagar 19.00-20.00
Start 28/5
Lärare : Fernanda Zavala Dahlin

Denna kurs riktar sig till dig som har förkunskaper i flamenco. Vi jobbar med sevillanasdansen som vi alla älskar men lägger in rörelser och rytmik med “flamenco-smak”.


Gå till Schema & Kurser om du vill veta när kurserna går eller läs mer

om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!