Hilal Dance

Hilal Dance är en modern dansteknik och estetisk form som utvecklats av avant gard-dansaren Suraya Hilal. Det unika med dansen är att den estetiska formen är ett resultat av den utvecklade tekniken som utgår från ett holistiskt perspektiv där andning, rörelse och närvaro är centralt.

Den holistiska rörelsefilosofin påverkar dansaren på ett mycket stärkande sätt såväl fysiskt som mentalt. En vanlig kommentar från deltagare efter en klass eller workshop är att ett stort välbefinnande infinner sig. En del av dansträningen är Hilal Dance Bodywork, i vilken vi hittar liknelser med yoga, pilates, mindfulness, meditation och fascia flow.

I Sverige finns endast 2 utbildade lärare i Hilal Dance, Magdalena Persson i Malmö och Martina von Schwerin i Göteborg, på World Dance Company. Martina ger också 4 timmars-workshops varje termin.

Två gånger om året besöks World Dance Company av “master teacher” Alessandro Bascioni från Italien, för en intensiv och fördjupande helgkurs fre-sön.

Hilal Dance grund

Måndagar 16.30-18.00
Start 20 maj
Lärare Martina von Schwerin

5 ggr – 990 kr

Inga förkunskaper krävs! Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna!
Du får en grundlig introduktion till Hilal Dance. Kursen fokuserar på grundning, centrering och integrering. Lektionen inleds med Hilal Dance Bodywork. Därefter tränar vi på dansens 3 grundsystem: pendelum, kontra lateral walk och the spiral.

Hilal Dance - Integrerad slöja

Söndagar 16.15-17.15
Start 19 maj
Lärare Martina von Schwerin

5 ggr – 750 kr

Inga förkunskaper krävs! Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna! Slöja finns till utlåning.
Kursen utgår från konstformen Hilal Dance och fokuserar på centrering, integrering och linjering. Med slöjan som redskap kan det vara lättare att hitta tekniken att integrera hela kroppen och centreringens betydelse för balans och flöde. Dessutom kräver det en fullständig närvaro. Upplevensen av att “bli ett” med slöjan är avslappnande och magisk!

Hilal Dance fördjupning - Beladi

Tisdagar 17.00-18.30
Start 21 maj
Lärare Martina von Schwerin

5 ggr – 990 kr
Öppen för drop-in 250 kr/klass

Kursen utgår från konstformen Hilal Dance och den egyptiska traditionen Beladi. Lektionerna fokuserar på teknik i centrering, grundning och integrering såväl fysisk som mental. I kursen ingår teknik, rytmik, musikalisk gestaltning och scenframställning. Varje deltagare får möjlighet att framföra sin improvisation med övriga deltagare som publik. Individuell feedback i grupp och reflekterande samtal är en del av kursen.

Workshop 18 maj

WORKSHOP – Hilal Dance

Lördag 18 maj 12.00-16.00
Lärare Martina von Schwerin

450 kr

Inga förkunskaper krävs! Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna!
Workshopen fokuserar på grundning, centrering och integrering samt de 3 grundsystemen: pendelum, kontra lateral walk och the spiral.

Gå till Schema & Kurser om du vill veta när kurserna går eller läs mer

om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!