Hilal Dance

Hilal Dance är en modern dansteknik och estetisk form som utvecklats av avant gard-dansaren Suraya Hilal. Det unika med dansen är att den estetiska formen är ett resultat av den utvecklade tekniken som utgår från ett holistiskt perspektiv där andning, rörelse och närvaro är centralt.

Den holistiska rörelsefilosofin påverkar dansaren på ett mycket stärkande sätt såväl fysiskt som mentalt. En vanlig kommentar från deltagare efter en klass eller workshop är att ett stort välbefinnande infinner sig. En del av dansträningen är Hilal Dance Bodywork, i vilken vi hittar liknelser med yoga, pilates, mindfulness, meditation och fascia flow.

I Sverige finns endast 2 utbildade lärare i Hilal Dance, Magdalena Persson i Malmö och Martina von Schwerin i Göteborg, på World Dance Company.

En gång om året besöks World Dance Company av “master teacher” Alessandro Bascioni från Italien, för en intensiv och fördjupande helgkurs fre-sön.

Hilal Dance grund

Lärare Martina von Schwerin

Inga förkunskaper krävs! Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna!

Kursen fokuserar på grundning, centrering och integrering. Lektionen inleds med Hilal Dance Bodywork. Därefter tränar vi på dansens 3 grundsystem: pendelum, kontra lateral walk och the spiral.

Hilal Dance teknik

Lärare Martina von Schwerin

Inga förkunskaper krävs! Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna!

Kursen fokuserar på grundning, centrering och integrering. Lektionen inleds med Hilal Dance Bodywork.

Hilal Dance - Improvisation med LIVE-musik

Lärare Martina von Schwerin

Minst 4 års förkunskaper.

Hilal Dance - Eget skapande & scen

Lärare Martina von Schwerin

Minst 5 års förkunskaper.

Gå till Schema & Kurser om du vill veta när kurserna går eller läs mer

om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!