Hilal Dance

Hilal Dance är en modern dansteknik och estetisk form som utvecklats av avant gard-dansaren Suraya Hilal. Det unika med dansen är att den estetiska formen är ett resultat av den utvecklade tekniken som utgår från ett holistiskt perspektiv där andning, rörelse och närvaro är centralt.

Den holistiska rörelsefilosofin påverkar dansaren på ett mycket stärkande sätt såväl fysiskt som mentalt. En vanlig kommentar från deltagare efter en klass eller workshop är att ett stort välbefinnande infinner sig. En del av dansträningen är Hilal Dance Bodywork, i vilken vi hittar liknelser med yoga, pilates, mindfulness, meditation och fascia flow.

I Sverige finns endast 2 utbildade lärare i Hilal Dance, Magdalena Persson i Malmö och Martina von Schwerin i Göteborg, på World Dance Company.

En gång om året besöks World Dance Company av “master teacher” Alessandro Bascioni från Italien, för en intensiv och fördjupande helgkurs fre-sön.

Hilal Dance grund

Måndagar 16.30-18.00
Start 28/1
Lärare Martina von Schwerin

12 ggr – 2100 kr

Inga förkunskaper krävs! Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna!
Du får en grundlig introduktion till Hilal Dance.Kursen fokuserar på grundning, centrering och integrering. Lektionen inleds med Hilal Dance Bodywork. Därefter tränar vi på dansens 3 grundsystem: pendelum, kontra lateral walk och the spiral.

Hilal Dance fördjupning: Improvisation & LIVE-musik

Tisdagar 18.40-20.10
Start 29/1
Lärare Martina von Schwerin
Musiker Abdelnaser Alahmad (oud), Dyar Jalal (slagverk), Marianne Holmboe (sång)

12 ggr – 2400 kr

Detta är en fördjupningskurs!
Kursen utgår från konstformen Hilal Dance och dess rörelsefilosofi men rekommenderas även till fördjupnings-elever med annan dansgrund. Kursen fokuserar påteknik i centrering, grundning och integrering såväl fysisk som mental. Övningar i närvaro förstärks när klassen gästas av LIVE-musik! I kursen ingår teknik, rytmik, musikalisk gestaltning och scenframställning. Varje deltagare får möjlighet att framföra sin solodans med övriga deltagare som publik. Individuell feedback i grupp och reflekterande samtal är en del av kursen.

Hilal Dance Bodywork -dagtid

Torsdagar 10.00-11.00
Start 31/1
Lärare Martina von Schwerin

12 ggr – 1600 kr

Inga förkunskaper krävs! Både erfarna dansare och nybörjare är välkomna!
Kursen fokuserar på grundning, centrering och integrering. Lektionen avslutas med att deltagarna följer läraren i dans med de 3 grundsystem: pendelum, kontra lateral walk och the spiral.

Gå till Schema & Kurser om du vill veta när kurserna går eller läs mer

om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!