Danskurser för Barn

Danskurser för barn från 7 till 12 år.

Kombinerad vuxen och barnkurs. Förälder är även välkommen på odissi-kursen.

Rabatter
Syskonrabatt: 10% på kursavgiften då syskon dansar hos oss. Om anmälningarna inkommer vid olika tillfällen, måste det anges i anmälan att syskonrabatten önskas.
Flerkursrabatt: 10% på kursavgiften då ditt barn dansar flera kurser hos oss. Om anmälningarna inkommer vid olika tillfällen, måste det anges i anmälan att flerkursrabatten önskas.

Bollywood 7-12 år

Lärare Ida Knapp Drougge

Start 26 januari 2020

Kl 11.15-12

Pris 1.400 SEK, 12 ggr

2 feb ställs klassen in

Bollywood är en glädjens dans med massor av unika rörelser som smittar med sin charm och ljuvliga musik. Bollywood har blivit råga populär och berör de flesta dansintresserade. Den har sina rötter i de omtalade indiska filmerna, i Mumbais filmindustri. Filmerna är musikalfilmer där pampiga dansnummer kan ses. Bollywood älskar att blanda och krydda alla godbitar bl.a. dans, teater och mim. Så gör även vi på kursen, vi blandar indisk klassisk dans, pop moves, folklig stil och oriental med rekvisita som berör sångens ämne. Bollywood är en mix av världens alla danser, lekfullhet & mängder av härliga uttryck till skön musik utlovas!

Maila din anmälan till anette@worlddancecompany.se

Klassisk Indisk Odissi

VUXNA OCH BARN FRÅN 8 år

Lärare Anette Pooja

Start 26 januari 2020

Kl 11.12.30

Pris 1.500 SEK, 12 ggr

En kombinerad  vuxen och barnkurs. Få en trevlig och givande samvaro tillsammans, det finns möjlighet för föräldrar att dansa med sina barn på Odissi kursen och andra vuxna på nybörjarnivå. Odissi är en gåtfull dans och hör till de mest graciösa danserna från Indien. På ett glädjefullt och traditionellt vis lär vi grundformer, rytm och rörelser. Även de typiska mudras (händernas gestspråk), steg och koreografi. Med hjälp av spännande historier och myter från Indien låter vi dessa rörelser plantera sig i barnens kroppar. I sinom tid utvecklar vi rörelserna, då alla är mogna att fördjupa sig inom Odissi.

Maila din anmälan till anette@worlddancecompany.se

Hip Hop - fortsättning

Lärare Robby Rocha, Pris 1.500 SEK, 12 ggr
Fredagar 16.45-17.45
Start 6 sept

Hiphop eller streedance är en samling danser som dansades på skolgårdar och gator i t ex New York under 80- och 90 talen till musikstilarna hiphop, soul och RnB. Exempel på stilar som ingår i hiphopen är popping, locking och house dance. Till skillnad från Breakdance, som också är en hiphop-stil men med akrobatiska inslag, så fokuserar hiphopen mer på det rytmiska gunget i dansen. Den “coola” attityden är en viktig del och barnen får öva sig på att uttrycka sig i dansen.

Maila din anmälan till barndans@worlddancecompany.se

Breakdance - fortsättning/mellan

Lärare Robby Rocha, Pris 1.500 SEK, 12 ggr
Söndagar 11.00-12.00/12.00-13.00
Start 1 sept

Breakdance en dansform som uppstått spontant på skolgårdar och gator. På kursen får barnen lära sig olika moves i breaking som t ex top rocks, up rocks och down rocks och så förstås “freezes” som är de typiska akrobatiska positionerna. Barnen lär sig improvisera och kombinera rörelser till musiken. Ett vanligt moment i breakdance är “battles”. Ett battle framförs i grupper eller en mot en och barnen får öva sig i att både ge och ta plats med cool attityd.

Maila din anmälan till barndans@worlddancecompany.se!

Gå till Schema & Kurser om du vill veta när kurserna går eller läs mer

om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!