Danser & Kursinfo

Här hittar du våra dansämnen. Klicka på dansnamnet så kommer du till kurserna.

Danser

Dansen är mycket kraftfull och man får tillbaka dubbelt så mycket energi som man ger. Dansen är superbra för konditionen! Vi dansar barfota i bekväma kläder som du kan röra dig fritt i. Det är krävande klasser och man svettas mycket. Tänk på att kursen inte passar dig om du har problem med rygg och knän!

Stilen grundades i USA år 1987 och har rötter i traditionella orientaliska och indiska danser samt flamenco. ATS dansas i grupp, där man turas om att leda och följa. Dansen improviseras efter förbestämda mönster och fingercymbaler används som ett komplement till musiken.

Låt dig hänföras av en äkta argentinsk tango! Den sinnliga och inlevelsefulla pardansen som dansas över hela världen. Hos oss dansar vi social tango i avspänd och mysig miljö, och du kommer snart känna dig redo för dansgolven på milongas och tangoklubbar.

Bharatanatyam, är en klassisk dans från södra delen av Indien. Genom ett brett ordförråd av handgester, positioner och ansiktsuttryck förmedlas mening med uttrycksfulla rörelser och känslans innehåll.

Bollywood är en glädjens dans som kännetecknas av ett myller av färgstarka färger, speglar, blommor, holi-pulver allt av visuell glans erövrar scenen. Bollywood täcker in alla musikstilar såsom klassisk, folklig, funk, modern R&B och västerländsk inspirerad. Dansen speglar en upplevelse av dans och skådespeleri i ett. Numera är Bollywood mycket populär och spridd dansform i väst.

I flamenco möter du en värld av dans, musik, vackra kläder, fest och OLÉ! Flamencodansen ger dig styrka, balans och pondus. Flamenco dansas av män och kvinnor i alla åldrar, i solo eller i grupp.

NY! Gyrokinesis® Training

En rörelsemetod som adresserar hela kroppen, öppnar energibanor, stimulerar nervsystemet, ökar rörelseomfånget, och skapar funktionell styrka med hjälp av rytmik och strömmande rörelsesekvenser.

Hilal Dance är en modern dansteknik och estetisk form som utvecklats av avant gard-dansaren Suraya Hilal. Det unika med dansen är att den estetiska formen är ett resultat av den utvecklade tekniken som utgår från ett holistiskt perspektiv där andning, rörelse och närvaro är centralt.

Indian Fusion är en elegant kombination av  dansstilar från olika regioner i Indien. En typisk danssession i indisk fusion kan involvera dans och rörelser från folkligt, samtida, hiphop, semiklassisk och Bollywood. Kursen ger möjlighet att uppleva den rika kulturella mångfalden av Indisk dans i både formspråk, musik och känsla från de olika delarna av Indien. Indisk fusion riktar sig till alla nivåer, från nybörjare till avancerade, eftersom de oemotståndliga rytmerna och rörelserna passar alla dansälskare.

Odissi är en av de 8 klassiska danserna från Indien. Den har utvecklats ur tempeltraditionen och ingick i den dagliga dansritualen till guden Jagannath. I modern tid är Odissi en scenkonst praktiserad världen över. En syntes mellan den forna tempeldansen och samtidens lärda teoretiker. Odissi är fylld av mystik och attraktiv dragningskraft baserad på indiska myter. Den är både feminin Lasyaoch maskulin Tandav i sin utformning ett flöde mellan gracil, gåtfull, dramatisk och kraftfull i sin gestaltning. Rytmiska fotsteg och handgester kännetecknar dansen som vävs tillsammans med musiken. Odissi är bra som träning för dig som utövar Bollywood.

Inom orientalisk dans och arabisk dans möter vi många olika stilar och danstraditioner, allt från magdans till olika arabiska folkdanser och modern egyptisk dans. Undervisningen bedrivs av Arabesque Academy som är en del av World Dance Company.

Sevillanas är en elegant, fartfylld, flamencoliknande, folklig, rolig och social dans. En mycket livlig och levande dans- och musiktradition i södra Spanien, i synnerhet i Sevilla med omnejd. Ute på barer och diskotek  i Andalusien, varvas den vanliga discon med Sevillanas och alla dansar två och två eller fler, kvinnor och män, barn och gamla.

Tribal Fusion är en modern magdansstil med ursprung i American Tribal Style och American cabaret. Stilen kännetecknas av långsamma, böljande rörelser som kontrasteras med kontrollerade markeringar. Tribal Fusion tillämpar element från en mängd olika dansstilar, bl a streetdance och contemporary, men även mer traditionella danser som flamenco, odissi och egyptisk magdans.

Vogue is a dance, but it is also performance art or living art. It is an avant-garde, fashion, dance, and performance. Vogue can teach confidence, empowerment of self and body image/awareness. It is a true individual expression of one’s story and imagination.

För barn finns kurser för åldrarna 6-14 år i Breakdance, Hiphop, Bollywood och Odissi.

Adress

Stigbergstorget 8

41463 Göteborg

Spårvagn 3, 9, 11

Hållplats Stigbergstorget

World Dance Company

Telefon

Ring oss på 031 704 99 38 för allmänna frågor om verksamheten. För frågor om våra kurser, använd kontaktformuläret.

Våra Partners

     

Vi tar emot