Danser & Kursinfo

Här hittar du våra dansämnen. Klicka på dansnamnet så kommer du till kurserna.


Stilen grundades i USA år 1987 och har rötter i traditionella orientaliska och indiska danser samt flamenco. ATS dansas i grupp, där man turas om att leda och följa. Dansen improviseras efter förbestämda mönster och fingercymbaler används som ett komplement till musiken.

Låt dig hänföras av en äkta argentinsk tango! Den sinnliga och inlevelsefulla pardansen som dansas över hela världen. Hos oss dansar vi social tango i avspänd och mysig miljö, och du kommer snart känna dig redo för dansgolven på milongas och tangoklubbar.

Bharatanatyam, är en klassisk dans från södra delen av Indien. Genom ett brett ordförråd av handgester, positioner och ansiktsuttryck förmedlas mening med uttrycksfulla rörelser och känslans innehåll.

Bollywood är en glädjens dans som kännetecknas av ett myller av färgstarka färger, speglar, blommor, holi-pulver allt av visuell glans erövrar scenen. Bollywood täcker in alla musikstilar såsom klassisk, folklig, funk, modern R&B och västerländsk inspirerad. Dansen speglar en upplevelse av dans och skådespeleri i ett. Numera är Bollywood mycket populär och spridd dansform i väst.

I flamenco möter du en värld av dans, musik, vackra kläder, fest och OLÉ! Flamencodansen ger dig styrka, balans och pondus. Flamenco dansas av män och kvinnor i alla åldrar, i solo eller i grupp.

Gyrokinesis® Training

En rörelsemetod som adresserar hela kroppen, öppnar energibanor, stimulerar nervsystemet, ökar rörelseomfånget, och skapar funktionell styrka med hjälp av rytmik och strömmande rörelsesekvenser.

Hilal Dance är en modern och holistisk dansform som utvecklats av avant gard-dansaren Suraya Hilal. Dansformen  utgår från yogisk och somatisk praktik där andning, rörelse och närvaro är centralt. Hilal Dance ges av Arabesque Academy.

Indian Fusion är en elegant kombination av  dansstilar från olika regioner i Indien. En typisk danssession i indisk fusion kan involvera dans och rörelser från folkligt, samtida, hiphop, semiklassisk och Bollywood. Kursen ger möjlighet att uppleva den rika kulturella mångfalden av Indisk dans i både formspråk, musik och känsla från de olika delarna av Indien. Indisk fusion riktar sig till alla nivåer, från nybörjare till avancerade, eftersom de oemotståndliga rytmerna och rörelserna passar alla dansälskare.

Lady styling är en utarbetad feminim stil för alla gender när helst de vill dansa en mer kvinligare latin stil. Eftersom man vanligtvis dansar med en manlig partner, föddes Lady styling för att indikera motsatsen av självständighet utan en partner. Att lära sig Lady styling begränsar inte att man dansar ensam. Tvärtom det utmanar dig på dansgolvet.

Odissi är en av de 8 klassiska danserna från Indien. Den har utvecklats ur tempeltraditionen och ingick i den dagliga dansritualen till guden Jagannath. I modern tid är Odissi en scenkonst praktiserad världen över. En syntes mellan den forna tempeldansen och samtidens lärda teoretiker. Odissi är fylld av mystik och attraktiv dragningskraft baserad på indiska myter. Den är både feminin Lasyaoch maskulin Tandav i sin utformning ett flöde mellan gracil, gåtfull, dramatisk och kraftfull i sin gestaltning. Rytmiska fotsteg och handgester kännetecknar dansen som vävs tillsammans med musiken. Odissi är bra som träning för dig som utövar Bollywood.

Inom orientalisk dans möter vi många olika stilar och danstraditioner, allt från magdans till olika arabiska folkdanser. Undervisningen bedrivs av Arabesque Academy. Hos oss lär du dig teknik, koreografi och improvisation. På avancerad nivå har vi showgruppen Arabesque Sweden.

Persisk dans är från Iran, enligt persiens historiska imperium har dansen också en stor mångfald av stilar. Betraktar man de forntida porträtten med sina specifika dräkter av persiska figurer, synliggörs det tydligt att det är miniatyrdans som representerar olika rörelser som huvudsakligen är relevanta för teologiska eller romantiska syften.

Tribal Fusion är en modern magdansstil med ursprung i American Tribal Style och American cabaret. Stilen kännetecknas av långsamma, böljande rörelser som kontrasteras med kontrollerade markeringar. Tribal Fusion tillämpar element från en mängd olika dansstilar, bl a streetdance och contemporary, men även mer traditionella danser som flamenco, odissi och egyptisk magdans.

Vogue is a dance, but it is also performance art or living art. It is an avant-garde, fashion, dance, and performance. Vogue can teach confidence, empowerment of self and body image/awareness. It is a true individual expression of one’s story and imagination. Vogue and Whacking is presented by Alyssa Chloe at Arabesque Academy.

Adress

Stigbergstorget 8

41463 Göteborg

Spårvagn 3, 9, 11

Hållplats Stigbergstorget

World Dance Company

Telefon

Ring oss på 031 704 99 38 för allmänna frågor om verksamheten. För frågor om våra kurser, använd kontaktformuläret.

Våra Partners