Odissi Poetic Performance

02
nov
2017
Odissi Poetic Performance

19:00 - 21:00

Göteborgs Konserthus, StenhammarsalenMYSK Indisk Dans & Magisk Teater i samarbete med World Dance Company presenterar stolt Odissidansaren Sujata Mohapatra från Indien. Ett unikt möte mellan klassisk Odissi presenterad av den världsledande dansaren Sujata Mojhapatra och förlängningen av traditionen med nyskapad dans, teater och performance av MYSK.

Web Flyers

MYSK skapar scenkonst i gränslandet mellan indisk dans och teater. Konstnärlig ledare, dansare, regissör och koreograf Anette Pooja har sin skolning och bas i klassisk Odissidans. Hon förnyar idag formerna för indisk dans genom att leverera en ny och bred blandning av scenkonst, som också beskriver det nutida indiska arvet och placeras i nyskapad performancekontext. Anette Poojas verk kännetecknas av pregnans, humor och magi i fusionen mellan dans-teater-musik.

Sujata Mohapatra hör till mästarna av Odissi i sin generation. Hon levererar en oerhörd styrka och virtousitet. Varje detalj som traditionsenligt förts vidare av hennes legendariska guru Kelucharan Mohapatra gör sig synlig i fulländad perfektion.

När strålkastarna tänds synsliggörs en triangulär siluett, en Odissidansare framträder som om hon på ett magisk sätt uppenbarat sig ur en tempelfresk. Sujatas skarpslipande dans är en njutning för finsmakare av högklassig dans... I slutet av föreställningen gjorde Sujata ett otvetydigt intryck på alla närvarande. "Filigreed perfection!" Kommenterade en åskådare efter stående ovation. Så sant!
- Danskritiker på Madras Music Academy, "The Hindu", 24 januari 2013

Ny LM hemsida

Ett utdrag ur Lady Macbeth kommer ges i föreställningen samt nyskapade dans med odissi som grund.

Biljetter

MYSK i samarbete med World Dance Company, Sensus, Farhang förening/Movement in exile, Odissi Dansproduktion and Flamencofredag/LP Flamenco in Stockholm.
Med stöd av Konstnärsnämnden, Längmanska Stiftelsen.
Föreställningen ingår i Planetafestivalen.

Medverkande:
Sujata Mohapatra
MYSK ensemble:
Anette Pooja
Leonard Stephán
Ida Knapp Drougge
Åsa Knapp
Natasha Hindelius Shaw
Madeleine Dragija
Sarah Tångring
Odissi Company:
Peter Eskilsson
Katja Panova
Ulrika Wilhelmsson

 

Göteborgs Konserthus, Stenhammarsalen

Götaplatsen, 412 56 Göteborg, SverigeFå vägbeskrivning