World Dance Company - Oceanens dansskola

wdc varldsdanskurser 680x

Hos oss på World Dance Company hittar du spännande danser från olika delar av världen mitt i hjärtat av Göteborg. Vår dansskola är sedan 1996 på Kulturhuset Oceanen på Stigbergstorget, denna sköna avspända och böljande kulturocean!

Vi som driver WDC är en grupp artister och lärare inom olika genres varav några har samarbetat i många år, både pedagogiskt och artistiskt och många nya medarbetare har tillkommit med åren. Vi hjälps också åt att hålla igång och utveckla verksamheten och få det så trivsamt och inspirerande som möjligt för alla som kommer hit och dansar. När det inte är kurser i våra lokaler är det ofta tangokvällar (Milonga och Practica) eller festkvällar med tex flamenco, bollywood eller orientaliskt tema. I lokalerna repas det febrilt av både proffessionella artister och elevgrupper under årets gång.
Stället lever och andas dans och musik sedan mitten av 90-talet och det sitter i väggarna och atmosfären.
Välkommen hit!

Vår filosofi

  • Alla kan dansa
  • Vi gillar olika
  • Passion och glädje i allt vi gör
  • Högsta kvalitet på kurser
  • Dansa loss på fest och show

Historik

Det började med flamenco i tvättstugor och på bakgårdar i Göteborg år 1990. En grupp bildades som hette Vaca Volante, en brokig skara flamencoentusiaster med vilda idéer skapade surrealistiska föreställningar där genres och olika konstnärliga uttryck vävdes samman. Successivt började man även bedriva alltmer undervisning.
Snart kom argentinsk tango in i bilden, och även orientalisk och indisk klassisk dans. Danslokal byggdes i Kulturbageriet (f.d. Olof Asklunds skorpfabrik) mitt i Göteborg som hyste en betydande del av stadens fria kulturliv under en period. Sen gick det som det brukar: rivning eller renovering och kulturen måste flytta vidare. 
1995-1996 lyckades gänget hyra en tom universitetsbyggnad: Oceanografiska Institutet på Stigbergstorget, och huset fylldes snart med kulturaktörer av alla slag. Så bildades Oceanen som nu ägs och drivs av Föreningen Kulturhuset Oceanen.
Dansskolan El Jaleo Flamenco- och Tangocenter kom efter millenieskiftet att bli World Dance Company i takt med att allt fler genres införlivades i verksamheten. En utveckling som pågår ständigt, med nya kurskoncept, genres, evenemang och inte minst nya bekantskaper varje år. 
Och här är vi nu, välkommen att följa med på vår resa.