Scenkonst

World Dance Company erbjuder scenkonst i rollen som producent, gästspelsscen och danskompani

          Projekt och produktioner

World Dance Company scenkonst består av produktioner som riktar sig till barn, unga och vuxna. Projekten innehåller allt från dans, teater, performance och livemusik. Vi utgår från dansens traditioner och förankrar dessa i ett nutida, innovativt bärättarspråk som skapar ny scenkonst. En av våra arbetssätt har vi använt genom projektet ExPro Stage.

Experimentscen för scenkonst och performance.

World Dance Companys erbjuder en ny gästspelsscen i litet och intimt format för Göteborgs dansare samt performancekonstnärer.

Under 2018 gjorde World Dance Company en pilotstudie för att undersöka behovet av att tillföra Göteborg en ny gästspelsscen i litet och intimt format samt hur formerna för detta bör se ut. ExPro är en vidareutveckling av projektet och en plattform som möjliggör att undersöka det konstnärliga arbetet genom att bjuda in publik till sin sceniska process av experiment, labb, samtal, ‘’work in progress’’ och konstnärens behov i utvecklingsfasen.

ExPro innehåller även ett samarbete med Danscentrum Västs residensverksamhet. Residenset innebär att man under hösten 2019 förbinder sig möta ExPro-scenens publik, antingen i form av en ”work in progress”-visning eller som en färdig föreställning.

Evelina Dansar språket som försvann

Evelina Dansar språket som försvann

Dans och teater för barn

Parallel

Parallel

ExPro Stage

Drömfångaren

Drömfångaren

Dans och teater för barn

Shakti

Shakti

Odissi Performance Scenkonst

ExPro 2019

ExPro 2019

Experimentscen för dans och performance

Vår Historia

Det började med flamenco i tvättstugor och på bakgårdar i Göteborg år 1990. En grupp bildades som hette Vaca Volante, en brokig skara flamencoentusiaster med vilda idéer skapade surrealistiska föreställningar där genres och olika konstnärliga uttryck vävdes samman. Successivt började man även bedriva alltmer undervisning.

Snart kom argentinsk tango in i bilden, och även orientalisk och indisk klassisk dans. Danslokal byggdes i Kulturbageriet (f.d. Olof Asklunds skorpfabrik) mitt i Göteborg som hyste en betydande del av stadens fria kulturliv under en period. Sen gick det som det brukar: rivning eller renovering och kulturen måste flytta vidare.

1995-1996 lyckades gänget hyra en tom universitetsbyggnad: Oceanografiska Institutet på Stigbergstorget, och huset fylldes snart med kulturaktörer av alla slag. Så bildades Oceanen som nu ägs och drivs av Föreningen Kulturhuset Oceanen.

Dansskolan El Jaleo Flamenco- och Tangocenter kom efter millenieskiftet att bli World Dance Company i takt med att allt fler genres införlivades i verksamheten. En utveckling som pågår ständigt, med nya kurskoncept, genres, evenemang och inte minst nya bekantskaper varje år.

Och här är vi nu, välkommen att följa med på vår resa.

Jag har dansat på WDC i snart 8 år. Jag började dansa på WDC eftersom min dotter dansade där och då kom jag i kontakt med fantastiska Pooja och den indiska dansen. World Dance Company är en fantastisk dansskola med familjär känsla , underbara lärare och fantastiska elever. En skola med många intressanta dansstilar som inte finns på så många dansskolor. WDC är bäst!!” ∼ Åsa
“Jag har det bra och ha roligt under kursen gång på WDC. Duktiga lärare, bra stämning och bra stället. Missa inte!”
“En riktigt bra dansskola i mysiga lokaler och med en internationell stämning. Mycket engagerade och duktiga lärare!”
“Underbar personal o man blir bara så glad av att vara här. Folk går runt och sjunger o man känner glädje med alla coola break dance kids.”
“En ocean med böljande danser och sång.”
“Ett varmt välkomnande hus fyllt med danser från alla världens olika hörn!”
“Varm och välkomnande atmosfär, med proffsiga lärare!”

Skicka ett meddelande

  [recaptcha size:compact]

  Adress

  Stigbergstorget 8

  41463 Göteborg

  Spårvagn 3, 9, 11

  Hållplats Stigbergstorget

  World Dance Company

  Kontakt

  För allmänna frågor om verksamheten
  eller frågor om våra kurser,
  använd kontaktformuläret.

   

  Våra Partners