Scenkonst

World Dance Company erbjuder scenkonst i rollen som producent, gästspelsscen och danskompani.

Projekt och produktioner

ExPro

Experimentscen för scenkonst och performance.

World Dance Companys erbjuder en ny gästspelsscen i litet och intimt format för Göteborgs dansare samt performancekonstnärer.

Under 2018 gjorde World Dance Company en pilotstudie för att undersöka behovet av att tillföra Göteborg en ny gästspelsscen i litet och intimt format samt hur formerna för detta bör se ut. ExPro är en vidareutveckling av projektet och en plattform som möjliggör att undersöka det konstnärliga arbetet genom att bjuda in publik till sin sceniska process av experiment, labb, samtal, ‘’work in progress’’ och konstnärens behov i utvecklingsfasen.

ExPro innehåller även ett samarbete med Danscentrum Västs residensverksamhet. Residenset innebär att man under hösten 2019 förbinder sig möta ExPro-scenens publik, antingen i form av en ”work in progress”-visning eller som en färdig föreställning.

Emerger

Lördag 18 maj kl 18.00-18.40
Fri entré
Koreografi: Sebastian Ruiz Bartilson & Jonny Berg
Dansare: Sebastian Ruiz Bartilson & Jonny Berg
Musik: Luis Muños

Emerger betyder på spanska att växa fram eller “to emerge” på engelska.

I sökandet efter sätt att relatera till varandra är repet ett verktyg att hålla i en konkret uppgift. En uppgift om att växa fram och att genom ömsesidigt samarbete finna sig själva i en cirkulär samexistens. Verket är inspirerat av den astrofysiska gravitationsdynamiken mellan två kroppar, de mytologiska aspekterna av Saturnus och den heliga dimensionen av en meditativ handling.
 
Sebastian och Jonny är performanceartister, utbildade i modern dans som tillsammans bildar duon Dance Remainings. De undersöker kraften i ritualiserade handlingar på scenen och kroppsliga gränser, intresserade av att skapa dialoger mellan antika rituella element och samtida scenkonst. Influerade av latinamerikanska traditioner och performativ konst i Sydamerika.
Med stöd från Göteborgs Stad och ABF 
I samarbete med Danscentrum Väst och Kulturhuset Oceanen

Adress

Stigbergstorget 8 41463 Göteborg Spårvagn 3, 9, 11 Hållplats Stigbergstorget

World Dance Company

Telefon

Ring oss på 031 704 99 38 för allmänna frågor om verksamheten. För frågor om våra kurser, använd kontaktformuläret.

Våra Partners

     

Vi tar emot