Tribal Fusion

Tribal Fusion kännetecknas av de kontrollerade och hypnotiserande rörelser som används i dansen, där skarpa markeringar varvas med mjuka, böljande element. Dansträning inom Tribal Fusion ger utövaren styrka, kroppskontroll samt stora möjligheter att variera uttrycket i dansen efter egen smak.

WDC är en unik smältdegel där många av de stilar som Tribal Bellydance-stilar har tagit språng från finns representerade, däribland Odissi, flamenco och orientalisk dans. Således befinner sig Tribal Dans Göteborg i en unik position med ena foten i dansens rötter och traditioner och andra foten i dansens nyskapande och framtid enkomt genom sammanhanget i WDC’s lokaler.

För att komma förberedd till en dansklass behöver du ha med dig träningskläder, vattenflaska, anteckningsblock och ett öppet sinne för nya livserfarenheter.

HT 2020
På grund av pågående Covid 19-spridning och Folkhälsomyndighetens rekommendationer erbjuder vi ett begränsat antal platser i danssalarna för att kunna hålla ett säkert avstånd mellan deltagarna. Kurserna ges även online för de som vill följa undervisningen hemifrån.

Tribal Fusion nybörjare

Torsdagar 18:00-19:30

Start 3 sept – Stora Salen

Lärare Gita Vinlander

12 ggr -2100 kr

I denna kurs kommer du lära dig grunderna I Tribal Fusion belly dance. Kursen fokuserar på att bygga upp styrka, uthållighet och koordination i dansen och öva på dem grundläggande rörelserna för stilen. Dessa grundrörelser sätts sedan ihop i koreograferade fraser och en kortare koreografi.

Kursen sänds också online!

Tribal Fusion fortsättning

Måndagar 19:35-21:05

Start 31 aug – Lilla Salen

Lärare Linn granell

12 ggr -2150 kr

Grunderna I Tribal Fusion byggs på ytterligare i fortsättningsnivån. Vi kommer repetera det essentiella samtidigt som eleven utmanas att arbeta simultant med olika rörelser i dansen, det som kallas för layering. Vi kommer att träna på teknik och kombinationer som sedan sätts ihop till en koreografi. På fortsättningsnivå läggs stor fokus på improvisation där förmågan till inlevelse, uttryck och personlig tolkning i dans utvecklas. Du bör ha 1-4 terminers förkunskap för denna nivå.

Kursen sänds också online!

Tribal Fusion mellan/avancerad

Torsdagar 19:35-21:05

Start 3 sept – Stora Salen

Lärare Gita Vinlander

12 ggr -2150 kr

Förkunskap: Du bör ha gått minst 5 terminer i Tribal Fusion för att gå denna kurs.

Denna kurs kommer ge dig utmanande layerings, isoleringsövningar och improvisationsövningar för att utforska din egna röst i dansen. Vi kommer arbeta med en koreografi som vi kommer visas upp på avslutningsshowen. 

Kursen sänds också online!

 

Läs mer om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!