Tribal Fusion

Tribal Fusion kännetecknas av de kontrollerade och hypnotiserande rörelser som används i dansen, där skarpa markeringar varvas med mjuka, böljande element. Dansträning inom Tribal Fusion ger utövaren styrka, kroppskontroll samt stora möjligheter att variera uttrycket i dansen efter egen smak.

WDC är en unik smältdegel där många av de stilar som Tribal Bellydance-stilar har tagit språng från finns representerade, däribland Odissi, flamenco och orientalisk dans. Således befinner sig Tribal Dans Göteborg i en unik position med ena foten i dansens rötter och traditioner och andra foten i dansens nyskapande och framtid enkomt genom sammanhanget i WDC’s lokaler.

För att komma förberedd till en dansklass behöver du ha med dig träningskläder, vattenflaska, anteckningsblock och ett öppet sinne för nya livserfarenheter.

VT 2021
På grund av pågående Covid 19-spridning och Folkhälsomyndighetens rekommendationer erbjuder vi ett begränsat antal platser i danssalarna för att kunna hålla ett säkert avstånd mellan deltagarna. Kurserna ges även online för de som vill följa undervisningen hemifrån.

Tribal Fusion nybörjare

Torsdagar 18:00-19:30
Stora Salen

Lärare Gita Vinlander

12 ggr -2150 kr
Start 4 feb

I denna kurs kommer du lära dig grunderna I Tribal Fusion belly dance. Kursen fokuserar på att bygga upp styrka, uthållighet och koordination i dansen och öva på dem grundläggande rörelserna för stilen. Dessa grundrörelser sätts sedan ihop i koreograferade fraser och en kortare koreografi.

Tribal Fusion Bellydance - Koreografi

Måndagar 19:35-21.05
Lilla Salen

Lärare Linn Granell

12 ggr -2150 kr
Start 1 feb

Under denna kurs kommer vi att lära oss en hel koreografi, samt flera korta koreograferade sekvenser med inspiration från olika subgenres/stiluttryck inom fusion bellydance. Vi kommer även att utforska olika metoder för att bygga en egen koreografi.

Nivå : Fortsättning-Avancerad

Tribal Fusion/Fusion Bellydance teknik & styrka

Torsdagar 19:35-21:05
Stora Salen

Lärare Gita Vinlander

12 ggr -2150 kr
Start 4 feb

I denna kurs fokuserar vi på att bygga upp styrka i vår kropp och dansteknik. Vi kommer finslipa grundtekniken i fusion bellydance och därifrån bygga upp layeringsekvenser samt kortare kombinationer som kan användas för egen träning eller som delar i en koreografi. Kursen är onlinebaserad.

Förkunskap: Minst 1 termin Tribal Fusion, ATS eller orientalisk dans.

 

Läs mer om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!