Tribal Fusion

Tribal Fusion kännetecknas av de kontrollerade och hypnotiserande rörelser som används i dansen, där skarpa markeringar varvas med mjuka, böljande element. Dansträning inom Tribal Fusion ger utövaren styrka, kroppskontroll samt stora möjligheter att variera uttrycket i dansen efter egen smak.

WDC är en unik smältdegel där många av de stilar som Tribal Bellydance-stilar har tagit språng från finns representerade, däribland Odissi, flamenco och orientalisk dans. Således befinner sig Tribal Dans Göteborg i en unik position med ena foten i dansens rötter och traditioner och andra foten i dansens nyskapande och framtid enkomt genom sammanhanget i WDC’s lokaler.

För att komma förberedd till en dansklass behöver du ha med dig träningskläder, vattenflaska, anteckningsblock och ett öppet sinne för nya livserfarenheter.

Tribal Fusion nybörjare

Torsdagar 18:00-19:30

Start 6/2 – Stora Salen

Lärare Gita Vinlander

12 ggr -2 100 kr

I denna kurs kommer du lära dig grunderna I Tribal Fusion belly dance. Kursen fokuserar på att bygga upp styrka, uthållighet och coordination i dansen och öva på dem grundläggande rörelserna för stilen. Dessa grundrörelser sätts sedan ihop i koreograferade fraser och en kortare koreografi.

Tribal Fusion Fortsättning

Måndagar 19:35-21:052 

Start 3/2 – Stora Salen 

Lärare Linn Granell 

12 ggr – 2 150 kr

 Grunderna I Tribal Fusion byggs på ytterligare i fortsättningsnivån. Vi kommer repetera det essentiella samtidigt som eleven utmanas att arbeta simultant med olika rörelser i dansen, det som kallas för layering. Vi kommer att träna på teknik och kombinationer som sedan sätts ihop till en koreografi. På fortsättningsnivå läggs stor fokus på improvisation där förmågan till inlevelse, uttryck och personlig tolkning i dans utvecklas. Du bör ha 1-4 terminers förkunskap för denna nivå.

Tribal Fusion Mellan/Avancerad

Torsdagar 19:35-21:05

Start 6/2 – Lilla Salen

Lärare Gita Vinlander

12 ggr – 2 150 kr

Denna kurs kommer ge dig utmanande layerings, isoleringsövningar och improvisationsövningar för att utforska din egna röst i dansen. Vi kommer arbeta med en koreografi som vi kommer visas upp på avslutningsshowen. Du bör ha gått minst 5 terminer i Tribal Fusion för att gå denna kurs.

 

Gå till Schema & Kurser om du vill veta när kurserna går eller läs mer

om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!