Tribal Fusion

Tribal Fusion kännetecknas av de kontrollerade och hypnotiserande rörelser som används i dansen, där skarpa markeringar varvas med mjuka, böljande element. Dansträning inom Tribal Fusion ger utövaren styrka, kroppskontroll samt stora möjligheter att variera uttrycket i dansen efter egen smak.

WDC är en unik smältdegel där många av de stilar som Tribal Bellydance-stilar har tagit språng från finns representerade, däribland Odissi, flamenco och orientalisk dans. Således befinner sig Tribal Dans Göteborg i en unik position med ena foten i dansens rötter och traditioner och andra foten i dansens nyskapande och framtid enkomt genom sammanhanget i WDC’s lokaler.

För att komma förberedd till en dansklass behöver du ha med dig träningskläder, vattenflaska, anteckningsblock och ett öppet sinne för nya livserfarenheter.

Tribal Fusion nybörjare

Torsdagar 18.00 – 19.30
Start 31/1
Lärare: Gita Vinlander

12 ggr – 2100 kr

(fullbokad)

 

I denna kurs kommer du att lära dig grunderna i tribal fusion bellydance. Kursen fokuserar på att bygga upp styrka, uthållighet och koordination i dansen och öva på de grundläggande rörelserna för stilen. Dessa grundrörelser sätts sedan ihop i koreograferade fraser.

 

Datura style™ - teknik och kombos

Onsdagar 18.50 – 19.50
Start 6/2
Lärare: Karin Elise

12 ggr – 1600 kr

 

I denna klass kommer du att få öva basrörelser till olika tempon, layerings av armar coh stegkombinationer. Du får sedan använda dessa rörelser för att lära dig Datura Style-kombinationer. Till denna kurs behövs inga förkunskaper eftersom man kan anpassa nivån individuellt.

 

Tribal Fusion fortsättning

Torsdagar 19.35 – 21.05
Start 31/1
Lärare: Gita Vinlander

 

12 ggr – 2100 kr

(fullbokad)

 

 

Grunderna i Tribal Fusion byggs på ytterligare i fortsättningnivån. VI kommer att repetera det essentiella samtidigt som du utmanas i att arbeta simultant med olika rörelser i dansen, det som kallas för layering. Vi kommer att träna på teknik och kombinationer som sedan sätts ihop till en koreografi. På fortsättningsnivå läggs större fokus på improvisation där förmågan till inlevelse, uttyck och personlig tolkning i dans utvecklas. Du bör ha 1-4 terminers förkunskap för denna nivå.

 

 

Datura Style™ - gruppimprovisation

Onsdagar 19.55 – 20.55
Start 6/2
Lärare: Karin Elise

12 ggr – 1600 kr

 

I denna klass kommer du att lära dig principerna för Datura Style improvisation. Vi kommer att använda rörelser, steg och kombinationer du har lärt till på teknik – och kombinationsklassen för att dansa tillsammans i grupp. Förkunskaper: Du måste vara registrerad på Datura Style Teknik och Kombos för att kunna gå denna klass.

 

 

Tribal Fusion avancerad

Måndagar 19.35 – 21.05
Start 4/2
Lärare: Karin Elise

12 ggr – 2100 kr

Denna kurs kommer att ge dig utmanande layerings, isolerings-och improvisationsövningar för att utforska din egna röst i dansen. Vi kommer att arbeta med en koreografi som vi kommer att visa upp på avslutningsshowen. Du bör ha gått minst 4 terminer i Tribal Fusion för att gå denna kurs.

 

 

Gå till Schema & Kurser om du vill veta när kurserna går eller läs mer

om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!