Bollywood

Göteborgs främsta Bollywood dansskola för alla nivåer och sammanhang. Vi lär ut Bollywooddans till barn, vuxna, möhippor, fest och event. Bollywood är Indiens Filmindustri som kännetecknas av storslagna dansscener, färgstarka kostymer och holi-pulver, allt av visuell glans erövrar scenen. Bollywood täcker in alla musikstilar såsom klassisk, folklig, funk, modern R&B och västerländsk inspirerad. Dansen speglar en upplevelse av dans och skådespeleri i ett. Numera är Bollywood mycket populär och spridd dansform i väst.

Längtar du att uttrycka dig teatraliskt med dans och samtidigt älskar indisk musik, på köpet får du en energikick av glädje, då är Bollywood helt rätt för dig.

Vi har lång erfarenhet av Bollywood och ytterst skickliga lärare med lång erfarenhet. Vi är dessutom bra på att skapa gemenskap och ge en familjär känsla av att känna sig inkluderad.  Här kan alla dansa!

Träningskläder går bra, eller lång vid kjol och top. Vi dansar barfota.

Bollywood nybörjare

Onsdagar 18.45-20.15
Start 5/1
Lärare Ida Knapp Drougge

12 ggr – 2100 kr

Vi värmer grundligt igenom kroppen, utifrån varje kroppsdel tränas de typiska indiska uttrycken och gesterna. Såsom koordination, rörlighet, känsla och uttryck. Vi gör en smittande glad Bollywood koreografi med härlig svängig musik. Med fokus på glädjen, det personliga uttrycket och de typiska bollywood rörelserna.

Bollywood Barn

Söndagar 11.15-12.00
Start 1/9
Lärare Ida Knapp Drugge

12 ggr – 1400 kr

Bollywood är en glädjens dans med massor av unika rörelser som smittar med sin charm och ljuvliga musik. Bollywood har blivit råga populär och berör de flesta dansintresserade. Den har sina rötter i de omtalade indiska filmerna, i Mumbais filmindustri. Filmerna är musikalfilmer där pampiga dansnummer kan ses. Bollywood älskar att blanda och krydda alla godbitar bl.a. dans, teater och mim. Så gör även vi på kursen, vi blandar indisk klassisk dans, pop moves, folklig stil och oriental med rekvisita som berör sångens ämne. Bollywood är en mix av världens alla danser, lekfullhet & mängder av härliga uttryck till skön musik utlovas!

 

Bollywood fortsättning

Torsdagar 19.15-20.45
Start 12/2
Lärare 

12 ggr – 2150 kr

Lektionen startar med uppvärmning och träning av de typiska indiska rörelserna för att få upp pulsen. Vi tränar koordination, rörlighet, känsla och gester. Vi kommer dansa en traditionell indisk Bollywood koreografi med fokus på dansglädjen och de charmerade uttrycken. Kursen omfattar också träning i flöde mellan olika rörelser, mjukhet, stabilitet  och det personliga uttrycket som ligger till grund för den karaktäristiska Bollywood-dansen.

Indian Fusion

NY

Onsdagar 17.15-18.45
Start 12/2
Lärare Lakshna Maya

12 ggr –2150 kr

Indian Fusion / Indisk Fusion är en elegant kombination av  dansstilar från olika regioner i Indien. En typisk danssession i indisk fusion kan involvera dans och rörelser från folkligt, samtida, hiphop, semiklassisk och Bollywood. Kursen ger möjlighet att uppleva den rika kulturella mångfalden av Indisk dans i både formspråk, musik och känsla från de olika delarna av Indien. Indisk fusion riktar sig till alla nivåer, från nybörjare till avancerade, eftersom de oemotståndliga rytmerna och rörelserna passar alla dansälskare.

För de som dansat Bollywood färre terminer är indisk fusion en introduktion till Indiens breda dansvärld. För de som dansat på högre nivåer tidigare kan nu individuellt gå djupare in i uttryck och de detaljerande rörelserna.

Om läraren:

Lakshna Maya kommer från Indien, hon har dansat indisk dans sedan fem års ålder. Lakshna har deltagit i många evenemang och dansshower genom åren och vunnit flera utmärkelser för sin sofistikerad stil. Hon är oerhört entusiastisk över att få undervisa på World Dance Company och dela sin passion med andra som älskar dans.

Lakshna Maya undervisar på engelska. Det innebär för dig som inte förstår engelska att du ändå kan tillgodogöra dig lektionen genom att betrakta rörelserna som utmynnas i koreografin.

Gå till Schema & Kurser om du vill veta när kurserna går eller läs mer

om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!