Flamenco

I flamenco möter du en värld av dans, musik, vackra kläder, fest och OLÉ! Flamencodansen ger dig styrka, balans och pondus. Flamenco dansas av män och kvinnor i alla åldrar, i solo eller i grupp där rytmer med fötterna och handklappar skapas i tätt samspel med musiken.

Flamenco är en stolt och kraftfull kulturform som har utvecklats i södra Spanien och som nu hör till UNESCO’s världsarv.

På World Dance Company sätter vi dansglädjen och gemenskapen i centrum på de lägre nivåerna. Du skall kunna känna att du DANSAR redan på nybörjarnivå. När du blir mer avancerad arbetar vi också mycket med teknik och konstnärligt uttryck.

Skor, kjolar, sjalar och andra accessoarer kan köpas på “Mercado Flamenco” i dansskolans butik. Vi har bredast sortiment på flamencoskor/kläder. Läs mer på butikens hemsidan Ingrids Dansshop.

Flamenco nybörjare

Söndag 16.30-17.30
Start 1/9
Lärare: Fernanda Zavala Dahlin

12 ggr – 1 600 kr

För dig som aldrig har dansat flamenco tidigare. Du får en grundlig introduktion till flamencons underbara värld. Vi tränar rytmik, fotstampar, balans, koordination och hållning. Dessutom får du lära dig en kort koreografi som heter Rumbas, en festlig och energifylld flamencodans.

Flamenco forts 1

Söndag 17.30-18.30
Start 1/9

Lärare: Fernanda Zavala Dahlin 

12 ggr –   1 600 kr

För dig som har dansat 1-2 terminer. Vi fortsätter att fördjupa oss i flamencons underbara värld. Vi vidareutvecklar fottekniken, arm-och handrörelser och rytmiskt flow. På denna försommarkurs fokuserar vi på att finslipa tekniken genom roliga dansanta och rytmiska övningar.

Flamenco forts 2

Söndag 17.30-18.30
start 1/9
Lärare: Eva Milich

12 ggr –  1 900 kr

 

För dig som har dansat  minst 2 terminer. Vi fortsätter att fördjupa oss i flamencons underbara värld. Vi vidareutvecklar fottekniken, arm-och handrörelser och rytmiskt flow. Koreografin denna termin blir en festlig Alegrías i 12-takt. På denna kurs har vi en gitarrist som ackompanjerar vid 6 kurstillfällen.

Flamenco forts 2

tisdag 10.15-11.30
Start 3/9
Lärare : Eva Milich

12 ggr – 2 030 kr

För dig som har dansat minst 2 terminer. Vi fortsätter att fördjupa oss i flamencons underbara värld. Vi vidareutvecklar fottekniken, arm-och handrörelser och rytmiskt flow. Koreografin denna termin blir en ösig och glädjefylld Rumba.

Flamenco mellan

Söndag 18.30-20.00
Start 1/9
Lärare: Eva Milich

12 ggr – 2 400 kr

För dig som har dansat ca 4-7 terminer. Koreografi för denna termin blir enligt gruppens önskemål. Kom med förslag!

Flamenco mellan

Måndag 17.15-18.45
Start 2/9
Lärare: Fernanda Zavala Dahlin

12 ggr – 2 400 kr

För dig som har dansat ca 4-7 terminer. Koreografin för denna termin blir Tientos-Tangos.

Flamenco avancerad

Torsdag 17.15-18.45
Start 5/9
Lärare:  Fernanda Zavala Dahlin

12 ggr – 2 400 kr

För dig som har dansat minimum 8 terminer. Du bör vara väl förtrogen med fottekniken och ha både styrka och snabbhet. Du bör också ha en god rytmisk förmåga och behärska flamencons olika grundrytmer. Vi går fort fram med instudering av koreografier och egen träning mellan lektionerna är ett måste. Koreografin för denna termin blir Siguiriyas.


 

Gå till Schema & Kurser om du vill veta när kurserna går eller läs mer

om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!