Danser & Kursinfo

Här hittar du våra dansämnen. Klicka på dansnamnet så kommer du till kurserna.

 

Låt dig hänföras av en äkta argentinsk tango! Den sinnliga och inlevelsefulla pardansen som dansas över hela världen. Hos oss dansar vi social tango i avspänd och mysig miljö, och du kommer snart känna dig redo för dansgolven på milongas och tangoklubbar.

Reggaeton, Dancehall, Afro Beat, Brazilian Funk, Twerk, Hip Hop, Capoeira/Breakdance,
Brazilian Gymnastics and Acrobatics, High Heels, Yoga/Yogoal, Personal defense,
and classes for Kids, and many more styles.
Dancer, teacher & choreographer
Bharatanatyam, är en klassisk dans från södra delen av Indien. Genom ett brett ordförråd av handgester, positioner och ansiktsuttryck förmedlas mening med uttrycksfulla rörelser och känslans innehåll.

Bollywood är en glädjens dans som kännetecknas av ett myller av färgstarka färger, speglar, blommor, holi-pulver allt av visuell glans erövrar scenen. Bollywood täcker in alla musikstilar såsom klassisk, folklig, funk, modern R&B och västerländsk inspirerad. Dansen speglar en upplevelse av dans och skådespeleri i ett. Numera är Bollywood mycket populär och spridd dansform i väst.

Det här är dansen för dig som älskar fart och liv. Kubansk salsa är en specific dansstil med svängig musik och dansas i par!

I flamenco möter du en värld av dans, musik, vackra kläder, fest och OLÉ! Flamencodansen ger dig styrka, balans och pondus. Flamenco dansas av män och kvinnor i alla åldrar, i solo eller i grupp.

Hilal Dance ges av Arabesque Academy. Arabesque Academy har nya kursstarter i maj 2022. Hösten 2022 flyttar vi till Musikens Hus. Du länkas till den nya hemsidan www.arabesqueacademy.se.

Indian Fusion är en elegant kombination av  dansstilar från olika regioner i Indien. En typisk danssession i indisk fusion kan involvera dans och rörelser från folkligt, samtida, hiphop, semiklassisk och Bollywood. Kursen ger möjlighet att uppleva den rika kulturella mångfalden av Indisk dans i både formspråk, musik och känsla från de olika delarna av Indien. Indisk fusion riktar sig till alla nivåer, från nybörjare till avancerade, eftersom de oemotståndliga rytmerna och rörelserna passar alla dansälskare.
Lady styling är en utarbetad feminim stil för alla gender när helst de vill dansa en mer kvinligare latin stil. Eftersom man vanligtvis dansar med en manlig partner, föddes Lady styling för att indikera motsatsen av självständighet utan en partner. Att lära sig Lady styling begränsar inte att man dansar ensam. Tvärtom det utmanar dig på dansgolvet.

Odissi är en av de 8 klassiska danserna från Indien. Den har utvecklats ur tempeltraditionen och ingick i den dagliga dansritualen till guden Jagannath. I modern tid är Odissi en scenkonst praktiserad världen över. En syntes mellan den forna tempeldansen och samtidens lärda teoretiker. Odissi är fylld av mystik och attraktiv dragningskraft baserad på indiska myter. Den är både feminin Lasyaoch maskulin Tandav i sin utformning ett flöde mellan gracil, gåtfull, dramatisk och kraftfull i sin gestaltning. Rytmiska fotsteg och handgester kännetecknar dansen som vävs tillsammans med musiken. Odissi är bra som träning för dig som utövar Bollywood.

Undervisningen bedrivs av Arabesque Academy. Arabesque Academy har nya kursstarter i maj 2022. Hösten 2022 flyttar vi till Musikens hus. Du länkas till nya hemsidan här www.ArabesqueAcademy.se.

Persisk dans är från Iran, enligt persiens historiska imperium har dansen också en stor mångfald av stilar. Betraktar man de forntida porträtten med sina specifika dräkter av persiska figurer, synliggörs det tydligt att det är miniatyrdans som representerar olika rörelser som huvudsakligen är relevanta för teologiska eller romantiska syften.

Adress

Stigbergstorget 8

41463 Göteborg

Spårvagn 3, 9, 11

Hållplats Stigbergstorget

World Dance Company

Kontakt

För allmänna frågor om verksamheten
eller frågor om våra kurser, använd kontaktformuläret.

Våra Partners