Orientalisk Dans

Inom orientalisk dans och arabisk dans möter vi många olika stilar och danstraditioner, allt från magdans till olika arabiska folkdanser och den moderna egyptiska dansen Hilal Dance.

Dansen aktiverar hela kroppen och hela själen! Kurserna ger en inblick i olika tekniker såsom isolerade rörelser kontra integrerade rörelser. Mjukt böljande och flödande rörelser kombineras med accentuerade markeringar.

World Dance Companys Arabesque Academy har lärare i orientalisk dans med en djup och bred kunskap om dansens historia, mångfald och teknik. Arabesque har en showgrupp som turnerar på internationella festivalen vilken gör att skolan håller sig uppdaterad i ämnets utveckling, såväl sceniskt som pedagogiskt.

På skolan finns Ingrids Dansshop med Belly Bazaar. Shopen erbjuder vackra orientaliska danskläder både till träning och fest! Välj bland kjolar och toppar och matcha dem med snygga myntsjalar och myntdiadem.

Orientalisk dans Nybörjare

Söndagar 17.20-18.20
Start 1 sept
Lärare Martina von Schwerin och Catharina Hytti

12 ggr – 1600 kr

Inga förkunskaper krävs!
Du får en grundlig introduktion till orientalisk dans. Vi tränar teknik för grundning, centrering, integrering, isolation, förflyttningar, armar samt höft- och bålteknik. Dessutom får du lära dig en kort magdans-koreografi. 

Orientalisk dans Fortsättning

Söndagar 18.25-19.25
Start 1 sept
Lärare Martina von Schwerin och Catharina Hytti

12 ggr – 1600kr

Minst 2 terminers förkunskaper.
Denna kurs är för dig som behärskar grunderna väl från nybörjarkursen. Kursen ger teknikträning i grundning, centrering och integrering utgående från Hilal Dance samt isolations- och förflyttningsteknik och magdans-koreografi. Även orientering i olika stil-inriktningar och improvisationsövningar ingår.

Orientalisk dans Mellan

Onsdagar 17.00-18.00
Start 4 sept
Lärare Erna Gredelj

12 ggr – 1600 kr

Minst 3 års förkunskaper.
På denna kurs lärs teknik och koreografi ut.

Orientalisk dans Fördjupning Koreografi

Onsdagar 18.05-19.05
Start 4 sept
Lärare Catharina Hytti

12 ggr – 1600 kr

Detta är en fördjupningskurs! Elever på fördjupn/avanc nivå har förtur.
På fördjupningsnivå rekomenderar vi minst 2 klasser i veckan. Denna kurs fokuserar på koregrafi-inlärning.

Tips på kompletterande kurser: Eget skapande & scen, Jallabina + Teknik

Orientalisk dans Teknik

Onsdagar 20.15-21.15
Start 4 sept
Lärare Martina von Schwerin

12 ggr – 1600 kr
Drop-In 200 kr/klass

Minst 1 terminers förkunskaper.
Denna kurs fokuserar på grundläggande teknik för hållning, styrka och flöde i ben, bål  och armar samt förflyttning med snurrar och arabesquer.

Tips! Denna kurs/klass kombineras med fördel med direkt föregående klass Jallabina Workout för bra uppvärmning och konditionsträning! Teknikklassen är också ett bra komplement till koreografiklasser på alla nivåer.

Orientalisk dans Fördjupning Eget skapande & scen

Tisdagar 18.00-19.30
Start 3 sept
Lärare Martina von Schwerin

12 ggr – 2100 kr

Detta är en fördjupningskurs! På fördjupningsnivå rekomenderar vi minst 2 klasser i veckan.
Varje deltagare håller i minst en uppvärmining/dansförberedelse under kursen och ett solo-framförande med övriga kursdeltagare som publik. Kursens innehåll har fokus på det egna skapandet av en solodans och det sceniska framförandet. Varje deltagare väljer sin musik som sedan hela gruppen får jobba med i lärarledda improvisationsövningar. Efter genomgång, övning och feedback kan eleven jobba vidare med sin egen dans på egen hand utanför lektionstiden i den mån eleven själv önskar. Förutom dansövningar ingår teori-genomomgång, individuell feedback i grupp samt reflekterande samtal.

Tips på kompletterande kurser: Fördjupning Koreografi, Jallabina + Teknik

Orientalisk Dans Avancerad - Arabesque Showgrupp

Söndagar 19.30-21.30
Start 1 sept
Lärare Martina von Schwerin m fl

12 ggr  – 2500 kr

Ansökan krävs!
Arabesque Sweden är skolans showgrupp inom orientalisk dans som utför stilar i både arabisk folklore och magdans. Gruppen består av professionella och avancerade dansare under ledning av konstnärlig ledare Martina von Schwerin. Gruppen medverkar i dansfestivaler och tävlingar både nationellt och internationellt, och anlitas kontinuerligt av företag och organisationer för anpassade shower med grupp- och solodanser.
Showgruppen är för dig som dansar på fördjupning/avancerad nivå och vill satsa mer på den sceniska dansen. Du ska ha gått samtliga av skolans kurser inom orientalisk dans (eller motsvarande) och vi rekommedrar att du går minst en till kurs parallellt med showgruppträningen, och ev annan träning. 

Jallabina Workout

Onsdagar 19.10-20.10
Start 4 sept
Instruktör: Catharina Hytti

12 ggr – 2100 kr
1 gång – 200 kr
10 % rabatt på 2 eller fler klasser som bokas samtidigt.

Alla är välkomna på Jallabina. Inga förkunskaper krävs.
JALLABINA® är dansfitness till ljuvliga toner från Mellanöstern. Magdans, men även allt ifrån traditionell Dabke (arabisk folkdans) till Hip-hop blandas i denna högintensiva klass som definitivt kommer att få alla deltagare att studsa hem svettiga, med ett leende på läpparna! Det är ett dansfitnessprogram, där musik och dansstilar från mellanöstern blandas med moderna houserytmer och funktionella fitnessrörelser.

Tips på kompletterande kurser: Jallabina + Teknik

Workshop i Oriental-koreografi med slöja

Lördag 15.00-17.00
12 okt
Lärare Sepideh Raghib

390 kr

Nivå: forts/mellan – avancerad

 

Gå till Schema & Kurser om du vill veta när kurserna går eller läs mer

om lärarna här. Har du frågor, du är alltid välkommen att kontakta oss!